5 september Melkveehouderij Studieclub

Bespreek hier onderwerpen die niet direct met veeteelt te maken hebben.

Moderator: Moderators

5 september Melkveehouderij Studieclub

Berichtdoor MelkveeStudieclub » wo aug 23, 2017 10:31

Names Sietske Hilhorst en Geke Enting nodigen wij u uit om mee te doen met de Studieclub; Melkveesector proactief in beeld.
Afbeelding

Studieclub Melkveehouderij
Drentse melkveehouder Sietske Hilhorst: "Ons doel is Melkveehouders bewust maken van Ondernemerschap en daarbij behorende communicatie naar stakeholders."

We zijn met een groep van 10 a 20 melkveehouders (uit Noord-NL, Overijssel en de Polder) en andere geïnteresseerden en we komen dit najaar 3 avonden bij elkaar (eerste bijeenkomst 5 september in Zwiggelte). We gaan een communicatiestrategie ontwikkelen als antwoord op de ¨georganiseerde¨ weerstand tegen de melkveehouderij sector. Hierbij is het van groot belang dat we allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Om dit zelfde verhaal te ontwikkelen zal duidelijk moeten worden:

- wie zijn we
- wie we graag willen zijn
- hoe willen we dat de omgeving over ons denkt / spreekt
- hoe gaan we dit duidelijk maken

Kort samengevat: er wordt over ons gesproken: Nu gaan we zelf spreken!

Wij zijn geïnspireerd door de Bloembollen-sector.
Twee nare Zembla uitzendingen en acties van o.a. Bollenboos met als doel het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verbieden en daarmee het bestaansrecht van de sector te vernietigen.

De bollenboeren lieten dit niet gebeuren, zij namen het initiatief en startten een communicatieactie met behulp van onder andere de social media om het echte verhaal te vertellen. Met als gevolg veel positieve media berichten en initiatieven zoals fietsroutes langs prachtig gekleurde bollenvelden.

Melkveehouder Geke Enting: "Wat wij willen is proactief communiceren over de melkveehouderij, in plaats van te reageren op negatieve media berichten. Zodat "actiegroepen" en vele anderen minder ruimte hebben om hun "waarheid" te presenteren aan de buitenwereld en ons het werken onmogelijk te maken."

Wat gaan we doen? Actief leren communiceren in studiegroepverband.

Onze vraag aan u is; Doe ook mee!
Laat ons uw deelname weten via http://bit.ly/MelkveeStudieclub :D En wij sturen u alle informatie als ook de benodigde bijdrage voor deelname.
Groet, Sietske, Geke en Wija


Hoe groter de groep mensen die enthousiast met ons meedoen, hoe groter ons bereik, hoe gemakkelijker we de sector positief in beeld kunnen brengen. Weet je nog iemand die dit leuk vindt en graag mee wil helpen? Laat het ons weten dan nodigen we hem / haar uit.


Meer informatie :arrow: http://bit.ly/MelkveeStudieclub
MelkveeStudieclub
 
Berichten: 1

Keer terug naar Community

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten