Pagina 1 van 25

BerichtGeplaatst: vr jun 13, 2008 21:46
door Arno
kees van loon schreef:Hoe zit het dan met een loader (shovel) die de kuil vast rijdt of een mestinjecteur dat zijn ook hydrostaten en die moeten ook zwaar werk doen en zwaar trekken. :?:


Shovel op kuil issook nix waard. :no: Hier ook ooit s geprobeerd ,duurde geen halluf uur of t arme ding was an de kook.
Gewoon trekker met een skuif voorop is de enige manier om silage hoog op te douwen en evengoed de hakkelaar nog enigzins voor te blijven.

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 00:33
door Martin
Shovel op de kuil werkt wel natuurlijk in nederland hebben ze ook beste kuilen die zo vast als een huis zitten.
Trekkers met een schuif werken ook super als ze net als een shovel genoeg tijd hebben om het ook aan tedrukken anders heb je geen silage maar pilage.

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 09:24
door Hans van Bergen
Een trekker heeft totaal geen gewicht dus kun je geen kuil mee aanrijden :idea:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 12:14
door MelkboerLuc
Hans van Bergen schreef:Een trekker heeft totaal geen gewicht dus kun je geen kuil mee aanrijden :idea:


Een trekker gebruik je inbderdaad beter om het tanklokaal mee proper te maken

Wij gebruiken een landbouwtraktor, en aan die traktor kan je voor en achter iets aanhangen, dus kun je wel tijdelijk zwaarder maken dus kun je wel kuilen mee aanrijden.

Traktor staat ook op banden met grote nokken, en al dat gewicht komt op die nokken en dat wringt en duwt veel meer het gras of de maïs aan dan een shovel met meer gewicht maar op industriebanden

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 13:55
door Arno
Hans van Bergen schreef:Een trekker heeft totaal geen gewicht dus kun je geen kuil mee aanrijden :idea:
:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Wa bejje toch een geweldige eigewijze heikneuter :lol: :lol: :wink:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 14:19
door Hans van Bergen
:wink: Tja zo kun je het ook zien. Een shovel l90 oid weegt :?: 15 ton 17 ton :?: Een trekker 4.5-7ton dus das minder wah. :idea:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 14:28
door Arno
Hans van Bergen schreef::wink: Tja zo kun je het ook zien. Een shovel l90 oid weegt :?: 15 ton 17 ton :?: Een trekker 4.5-7ton dus das minder wah. :idea:


Bandjes vullen me water (en chloride voor de winter :wink: anders worttie zo oncomfy ) wielgewichies an de assen , dotje gewicht r achterop ,dozer blade voorop en voila;een trekker die erruggus tussen de 20 en 30 ton weegt. :wink: :P

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 14:46
door Hans van Bergen
Ja dat kan ook ja. Wat handig trouwes. Trekker ken je dan ook meteen niks meer mee doen :roll: Of je mot em weers helemaal uutkleden :shock: Of je pakt een shovel. :idea:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 15:31
door Arno
Tokos in Ned. worden ook groter ,wa betekent da :?: grotere kuilen ,een shovel is simpelweg niet in staat om silage op een grote kuil omhoog te krijgen ,zelluf hier ook geprobeerd en elluk jaar issur wel een nieuw dutchie die t ook weer probeert maar t gevolg is altijd t zellufde :arrow: shovel an de kook.
Die gewichten vd trekker gaan dr gedeeltelijk af ,blok in de hef en dozer blade gooi je uiteraard gewoon an de kant maar wielgewichten etc blijven dr op ,de huidige trekkers hebben meer pk's dan dazze zonder xtra gewicht op de grond kenne krijgen. :idea:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 15:37
door Henk
Loaders moeten zwaar zijn omdat ze amper de kans krijgen de bult aan te rijden.
Tis met die lompe bakken een paar keer links en rechts douwen na het lossen, wa vlak zetten en een paar keer openneer, want dan is de vlgd megagrote wagen dr alweer en ken ie weer van de kuil af (n)
Ik kachel met mn case van 95 pk, voorop dubbellucht, voorlader en bak, en achterop gewicht van 750 kiklo, 10 keer zo vaak openneer as ne loader. Zolang ut gras elk baantje nog aanzakt blijf ik aan de gang :idea:
Ken ok zat want we rijden mar met 1 wagen wa :yes:

Een jaar of 25 geleden reed de loonwerker hier nog de kuil aan met een cormick van 50 pk :yes:

As ge maar de tijd krijgt om aan te kúnnen rijden, kriede met een klein trekkertje zelfs de kuil vast :idea:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 16:13
door kees van loon
Hier de loonwerker met een loader, de oude liep vaak warm maar dit jaar een nieuwe maar die moesten ze ook al zuiverblazen want die kreeg t ook warm. Maar ik denk als je er een trekker op zet en de radiateur zit vol stof dan zal die het ook wel warm krijgen. Kunnen ze daar in de steets er geen koeling bij maken op die loaders zodat ze niet warm lopen. 8)

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 17:26
door auke
mn loonwerker het nooit geen last van te warme shovels oid. heeft werklust shovels

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 17:34
door Corjan
Hans van Bergen schreef:Ja dat kan ook ja. Wat handig trouwes. Trekker ken je dan ook meteen niks meer mee doen :roll: Of je mot em weers helemaal uutkleden :shock: Of je pakt een shovel. :idea:


Mijn loonwerker komt met een 13 tons shovel (n) (n)

Mijn buurman heeft een 930 met omkeer en blade totaal tegen de 20 ton. Alles is er zo afgepleurd :idea: Hebben met een studieclub pas gemeten wie de vaste kuil had :idea: 10 boeren meegedaan, de beste kuil wassie van de buren en 3 kuilen van mijn loonwerken stonden onderaan (n) :evil:

Meten is weten :idea: :wink:

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 18:04
door Jozef
kees van loon schreef:Hier de loonwerker met een loader, de oude liep vaak warm maar dit jaar een nieuwe maar die moesten ze ook al zuiverblazen want die kreeg t ook warm. Maar ik denk als je er een trekker op zet en de radiateur zit vol stof dan zal die het ook wel warm krijgen. Kunnen ze daar in de steets er geen koeling bij maken op die loaders zodat ze niet warm lopen. 8)


Er zijn ook ventilatoren die je met een druk op een knopje de andere kant op kunt laten draaien! Blaas je alle stof er weer af!

BerichtGeplaatst: za jun 14, 2008 18:22
door Dave
Corjan schreef:Mijn loonwerker komt met een 13 tons shovel (n) (n)

Meten is weten :idea: :wink:


ben donderdag avond nog even bij jou loonwerker wezen kijken(ze waren bij Anko Jan) zat de jongste zoon op de shovel, het is een beste jongen maar vastrijden is hij nog niet helemaal goed genoeg voor :idea: Kun je niet vragen of hij bij jou met 1 kipper wil komen, je alfalfa legt toch naast de bunker :idea: en anders MX 250 met blade en beton blok (20ton)huren @$50 per uur, wel zelf op rijden dan