Pagina 1 van 2

Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 09:49
door Richt
Wij moeten een nieuwe mest pomp hebben, de vorige van 1985 is na 1000den kuubs een keer toe aan vervanging.

Ik ben op zoek naar een verticale pomp

iemand ervaring met de volgende merken :
https://www.eisele.de/produkte/pumpen/vertikalpumpen/

http://www.doda.com/pompe_trituratrici_super.htm

http://www.redrockmachinery.com/machine ... ndard-flow

of andere merken ?

Zoek er een met PTO aandrijving, fatsoenlijke 3pt aankoppeling om makkelijk van een naar andere kelder om te zetten, een spuit die direct in de kelder kan spuiten om voor te mixen als de mest te dik is.

Heb ook een vogelsang blokken pomp maar dat wil niet als de mest te dik is, en sommige kelder kunnen we niet mixen (gebouwd als enkel kanaal met spoel leiding (n)

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 09:58
door opelmanta
Redrock is wel goed. Slijt alleen een rubber onderin en eventueel dat vleugeltje onderin. Dat is in loonwerk, als boer krijg je hem normaalweg niet versleten. Beetje opletten of de putgaten groot genoeg zijn, hij gaat er wat scheef in.
Enige grote nadeel wat ik met deze pomp heb is het inhaken. Kun je het beste met twee man doen als je niet te lenig bent.

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 10:16
door Richt
wat is er aan het inhaken dan lastig? lijkt me balkje in de hef hangen, onder oppikken, cylinder als topstang en klaar?

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 10:16
door poekske
Redrock (y)

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 10:28
door john jakobs
wat moet je nu met zoan pomp ,, een beetje rond het mixgat pompen ,,, en de rest

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 11:30
door Richt
john jakobs schreef:wat moet je nu met zoan pomp ,, een beetje rond het mixgat pompen ,,, en de restmest uit kelder de silo in pompen :wink:

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 12:04
door opelmanta
Richt schreef:wat is er aan het inhaken dan lastig? lijkt me balkje in de hef hangen, onder oppikken, cylinder als topstang en klaar?
Topstang met cilinder is zwaar, aftakas is ook zwaar en moet je er onder een hoek opsteken. Als je een beetje normaal fit bent en boven de 80 kilo dan stelt het weer niet zo veel voor. Verder weet ik weinig naars over deze pomp, volgens mij hadden we 25 jaar geleden al zo'n ding.

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 12:06
door Kees99
Richt schreef:
john jakobs schreef:wat moet je nu met zoan pomp ,, een beetje rond het mixgat pompen ,,, en de restmest uit kelder de silo in pompen :wink:

De Doda heeft 2 functie die goed werken en met een goede onderhoud [schoonspuiten] een lange levensduur.

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 13:03
door Richt
kwam ook Bauer uit Oostenrijk nog tegen op het net : https://www.bauer-at.com/de/produkte/ab ... /magnum-lp

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 16:56
door Arie
john jakobs schreef:wat moet je nu met zoan pomp ,, een beetje rond het mixgat pompen ,,, en de rest

Het is geen vervanger van een mixer als je dat soms bedoelt.

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 17:03
door jvt
Hadden eerst een stallkamp van 2012 maar is eind vorig jaar overleden. Reparatie kostte 3500 euro, nieuwe eisele pomp gekocht. Deze loopt veel rustiger, stiller en je kunt aan alles zien stuk degelijker dan de stallkamp. Capaciteit van beide pompen was wel onovertroffen tov een vogelsang pomp of iets dergelijks. Specialist en vaak goedkoper in de eisele pompen: Hjf Vertrieb uit much (y)

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 17:12
door Richt
jvt schreef:Hadden eerst een stallkamp van 2012 maar is eind vorig jaar overleden. Reparatie kostte 3500 euro, nieuwe eisele pomp gekocht. Deze loopt veel rustiger, stiller en je kunt aan alles zien stuk degelijker dan de stallkamp. Capaciteit van beide pompen was wel onovertroffen tov een vogelsang pomp of iets dergelijks. Specialist en vaak goedkoper in de eisele pompen: Hjf Vertrieb uit much (y)Hier zit Kraeft voor eisele pompen
https://www.kraeft-hude.de


Vogelsang pomp heb ik ook (blokken pomp) leuk voor dunne mest, te gevoellig kwa onderhoud, ligt momenteel in onderdelen in de werkplaats...


Is niet ter vervanging van een mixer, alleen sommige kelders hier zijn in U form (kun je dus niet rond mixen) en daar licht van het pomp gat naar andere kant kelder een buis waar je mest door kunt rond pompen, *** systeem maar is niet anders, moet nog een keer verandert worden maar das veel breek werk en je kunt er alleen via oude roosters komen dus niet met machines...

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: do jan 25, 2018 22:31
door auke
ik heb de redrock sinds een jaar of 8. Prima pompje. Plastic lager vervang je zo als die na 5 jaar kapot gaat.

Capaciteit is prima. Aankoppelen doe ik altijd in mn eentje en heb er geen problemen mee. Of dat aan de +80 kg of mijn fitheid ligt laat ik in het midden 8)

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: vr jan 26, 2018 16:39
door Richt
Offerte voor een Redrock binnen, nog even wachten op een Eisele en Doda (die laatste direct uit italie, vonden ze geen probleem naar Duitsland zonder dealer)

Re: Mest pompen

BerichtGeplaatst: vr jan 26, 2018 22:19
door auke
hoe zit dat met reserve onderdelen van die Italiaan? Heb wel eens gehoord dat bij sommige fabrieken het een crime is om ze te krijgen. Nu weet ik wel dat het voer of maaimachine is maar tis wel handig als reservespul binnen een dag of twee binnen is