Wat eten we vandaag? (deel 2)

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met voeding.

Moderator: Moderators

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Flyinghollander » ma nov 07, 2016 21:35

M H schreef:25 mais
25 hullen
20 gerst
10 soja
5 palm
4 raap
2,5 pulp
2 tarwe

Rest melasse, vit, krijt en zo

??
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5232

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Jappie » ma nov 07, 2016 21:38

Paar dagen 250 gram natriumbicarbonaat voeren, met deze gehalten kan best pensverzuring zijn vooral als liters wegzakken..
Alles wat je uitgegeven hebt pakt niemand je weer af!
https://www.facebook.com/bergsmadrain
Jappie
 
Berichten: 2641
Woonplaats: Oudehaske
Beroep: Melkveehouder/ZZP-er

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor poekske » ma nov 07, 2016 21:48

:? Met zoveel vet pensverzuring ? Ist geen zetmeel tekort?
poekske
 
Berichten: 3356
Woonplaats: west vloanderen
Beroep: Arbeider in slagerij / helper op boerderijen
Interesses: melkkoeien en alles errond, en machines

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor M H » ma nov 07, 2016 22:00

Sander schreef:bostel en stro aantrekkelijker dan mais?


Bostel zet ik in principe in als krachtvoer. 6-7 kg product. Koolzaadstro vrijdag begonnen. Ongeveer 150 gram.

Mais gaat gras echt verdringen, en dat moet niet, eerst maar dotje gras wegwerken. Hopen over houden schiet niet echt op. En als het óuder wordt dan een jaar, is voor de kwaliteit ook niet goed. Tenminste dat is mijn ervaring
M H
 
Berichten: 3060
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor karst-jan » ma nov 07, 2016 22:22

M H schreef:25 mais
25 hullen
20 gerst
10 soja
5 palm
4 raap
2,5 pulp
2 tarwe

Rest melasse, vit, krijt en zo

Hoeveel suiker in je gras ?
life is short, do crazy stuff.
viva la weidegang
Avatar gebruiker
karst-jan
 
Berichten: 3786
Woonplaats: jonkersvaart
Interesses: alles met boer

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Sander » ma nov 07, 2016 22:24

mh is voerspecialist. als die het al niet weet :)
Sander
 
Berichten: 29342
Woonplaats: Eeserveen
Beroep: Melkveehouder
Interesses: fokkerij

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor M H » ma nov 07, 2016 22:34

Sander schreef:mh is voerspecialist. als die het al niet weet :)


Full time boer tegenwoordig hoor. :D pensverzuring vaak zat gezien, subklinische eigenlijk niet, kwam vnl bij veehouders met veel (grof) gras. Natrium bicarbonaat is te proberen, maar ben nooit zo van de lapmiddeltjes geweest, je pakt het probleem dan eigenlijk niet aan bij de bron is mijn mening.

Nog een kuil open maken, gaat het denk worden.

Maar vroeg mij dus af of het kon dat je bij SUbklinische pensverzuring ook zulke hoge gehaltes kan hebben. Dat kom ik nl niet tegen op het wereldwijde web
M H
 
Berichten: 3060
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor M H » ma nov 07, 2016 22:39

karst-jan schreef:
M H schreef:25 mais
25 hullen
20 gerst
10 soja
5 palm
4 raap
2,5 pulp
2 tarwe

Rest melasse, vit, krijt en zo

Hoeveel suiker in je gras ?


100 suiker, 138 ruw eiwit. En 250 rc en 40% ds
M H
 
Berichten: 3060
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Jappie » ma nov 07, 2016 22:39

Ja dat kan best, weet ik uit eigen ervaring :yes:
Alles wat je uitgegeven hebt pakt niemand je weer af!
https://www.facebook.com/bergsmadrain
Jappie
 
Berichten: 2641
Woonplaats: Oudehaske
Beroep: Melkveehouder/ZZP-er

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor M H » ma nov 07, 2016 22:42

Jappie schreef:Ja dat kan best, weet ik uit eigen ervaring :yes:


Mooi, woensdag effe paar zakjes halen, gaan we dat proberen. Als dat de oplossing is, horen jullie het wel
M H
 
Berichten: 3060
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor hulsteins » ma nov 07, 2016 22:55

probeer 't met een doossie rennies
alive and kicking
hulsteins
 
Berichten: 3602
Woonplaats: chez nous
Beroep: opportunist
Interesses: hooi én stro maar weer

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Jappie » ma nov 07, 2016 22:58

:D
Ik neem altijd een schepje uit de zak, is goedkoper :mrgreen:
Alles wat je uitgegeven hebt pakt niemand je weer af!
https://www.facebook.com/bergsmadrain
Jappie
 
Berichten: 2641
Woonplaats: Oudehaske
Beroep: Melkveehouder/ZZP-er

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor coen dp » wo nov 09, 2016 22:26

coen dp schreef:4 kg ds 1e snee
4 kg ds zomerkuil
gem 7 kg kv/koe
weidegang
26 kgm 4,35%vet 4,03%eiwit

productie nu op onbeperkt Voorjaar/zomer kuil en paar uur benen strekken ruim 25 kgm 4,60%vet 4,25% eiwit

morgen blijven de koeien na ruim 200 dagen weidegang weer helemaal op stal :yes:

nieuwe rantsoen
2/3 1e snee
1/3 zomerkuil
2,5 kg ds mais
0,5 kg lucerne
aangevuld met brok naar behoefte
coen dp
 
Berichten: 2379
Woonplaats: abcoude
Interesses: melkveehouderij

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor opelmanta » do nov 10, 2016 01:30

Ik ben geen weideman. Waarom moet er nu luzerne bij? Voor de structuur hoeft het niet neem ik aan. Je ruilt weidegras voor kuil en een beetje mais.
ze heb't de kakket niet voor mekaar op't fabriek, en zo ist.
opelmanta
 
Berichten: 1508

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor coen dp » do nov 10, 2016 09:57

voorjaarskuil is vrij vlot en er zit dit jaar nog wel een beetje verschil in structuur van de verschillende partijen zomerbalen :yes:
de structuurrijk balen bewaar ik tot komend voorjaar als de koeien weer naar buiten gaan :idea: gevolg dat we nu wel wat lucerne nodig hebben om te corrigeren :yes:
coen dp
 
Berichten: 2379
Woonplaats: abcoude
Interesses: melkveehouderij

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en voer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast