willem74 schreef:Quote: @willem74 dat proberen we zo nauwkeurig mogelijk mee te tellen, alleen ligt ons focus toch wel het zwaarst op blauw water, dat is water dat uit de rivieren komen die uit eindelijk niet meer op plek van herkomst terug komen.\
Vind ik eigenlijk onzin. Regenwater meetellen. Als er suikerbieten stonden i.p.v. gras of mais, zou het dan niet regenen? Of als er een natuurgebied zou liggen i.p.v. maïsland
Het is DE reden waarom er zoveel melk (nog) in NW-Europa gemaakt wordt van oudsher: Het regent hier bijtijds en dan kun je gras winnen. Wil je reële vergelijking maken, mag je alleen opgepompt water meetellen.
Daar heb je gelijk in, maar we willen juist weten hoeveel water het kost om 1 kilogram (ongeveer 10-11liter melk) kaas te produceren. hiervoor moeten we zeker ook kijken naar regenwater. Alleen tellen we dat niet zo zwaar mee omdat het niet in onze macht is. Wat wel in onze macht is, is dat het Citruspulp in de krachtvoer uit bv. mexico komt, waar een tekort is aan vers water en kijken we of we hiervoor een alternatief kunnen vinden.