Putrand monteren

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met huisvesting.

Moderator: Moderators

Putrand monteren

Berichtdoor corndog » ma okt 03, 2016 20:33

We wilden een rvs putrand op de beton vastzetten met keilbouten,
wat voor kit kan ik daarbij het beste gebruiken, dus Ik dacht 1 kit voor tussen de plaat en de beton en een 2de voor de rand boven, die blijft zitten als ik de zaak schoonspuit.
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.

Re: Putrand monteren

Berichtdoor hannibal » ma okt 03, 2016 23:16

corndog schreef:We wilden een rvs putrand op de beton vastzetten met keilbouten,
wat voor kit kan ik daarbij het beste gebruiken, dus Ik dacht 1 kit voor tussen de plaat en de beton en een 2de voor de rand boven, die blijft zitten als ik de zaak schoonspuit.


sikaflex 221 (zwart)

Desnoods beton primeren, met een primer voor beton.....
Wel ervoor zorgen, dat alles droog is voordat je begint te kitten....
A ship is safe in the harbor, but that's not what it's build for.
Avatar gebruiker
hannibal
 
Berichten: 3029
Woonplaats: @ the farm
Beroep: financier van nutteloze instellingen en compressor expert
Interesses: koeien,mechanisatie, melkrobots.

Re: Putrand monteren

Berichtdoor walmark » di okt 04, 2016 03:13

Silkaflex blijft niet zitten (n)
walmark
 
Berichten: 1917
Woonplaats: Ontario
Beroep: dairy farmer
Interesses: ja

Re: Putrand monteren

Berichtdoor john jakobs » di okt 04, 2016 06:40

tegen een hoge drukspuit is geen een kit bestand ,, misschien butumkit
deze weidegang wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ,, de koeien opstal boeren ,,
john jakobs
 
Berichten: 5493
Woonplaats: oost brabant
Interesses: koeien en techniek

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Robert » di okt 04, 2016 10:31

ik zou deze jongens eens vragen
http://www.innotec.nl/kitten-en-lijmen/
Avatar gebruiker
Robert
 
Berichten: 12338
Woonplaats: ooit, lang geleden, toen 't goed ging
Beroep: 't zou wat moeten zijn
Interesses: dezelfde als van de loopvogel

Re: Putrand monteren

Berichtdoor corndog » di okt 04, 2016 13:06

In onze oude stal hebben we wel eens de hardhouten rand vervangen door 1 van staal, zat ook wel zwarte kit achter.
weet echter niet wat er destijds gebruikt werd
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Rob MB » di okt 04, 2016 13:14

Shell Tixophalt :yes:

Na PUR de grootste rotzooi die er is. Maar beter krijg je niet.
Rob van MAYO | Mapman zonder map | Woarumme nie?
Avatar gebruiker
Rob MB
 
Berichten: 368
Woonplaats: Doetinchem

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Arie » di okt 04, 2016 17:30

Ik zou dr gewoon een beetje natte cement onder klodderen denk ik, maar da zal wel weer te simpel zijn :oops:
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2508
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Putrand monteren

Berichtdoor corndog » di okt 04, 2016 20:49

:D Ja Arie, normaal ben ik ook voor dat soort oplossingen,

De putrand gaat horizontaal tegen een 10 cm dikke betonvloer.
We wilden het toch graag een beetje waterdicht hebben omdat er elektronische apparatuur onder hangt. Op den duur gaat dat toch mis denk ik.
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Arie » di okt 04, 2016 23:29

Al je apparatuur in de melkstal zou toch tegen water moeten kunnen? Je spuit toch 2 maal (of 3 maal) per dag alles schoon met hogedrukspuit? Ook de melkput lijkt me? :roll:
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2508
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Putrand monteren

Berichtdoor G.U. » wo okt 05, 2016 09:01

Arie schreef:Al je apparatuur in de melkstal zou toch tegen water moeten kunnen? Je spuit toch 2 maal (of 3 maal) per dag alles schoon met hogedrukspuit? Ook de melkput lijkt me? :roll:

Dat zou ik maar niet met de hoge druk doen.... t meeste spul is wel waterdicht maar met hd spuit je het water overal tussen
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 4600
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: boer

Re: Putrand monteren

Berichtdoor pinguin » wo okt 05, 2016 13:36

Ik spuit nooit met hogedruk rechtstreeks op de electrische apparatuur

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
trying to live up....
Avatar gebruiker
pinguin
 
Berichten: 4422
Woonplaats: enschede
Beroep: veehouder

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Richt » wo okt 05, 2016 20:34

Spuit liever met een dikke waterstraal schoon 2x daags als met de HDspuit, vliegt alles alle kanten op (n)
Om de zoveel tijd eens met de HD spuit alles extra schoon maken, dat weer wel.

Hadden het in vorige stal ook zonder kit, gewoon op het beton, dat lekte wel eens wat door, zou ik niet weer doen.
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 966
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, voetbal, auto's, feesten.

Re: Putrand monteren

Berichtdoor Arie » wo okt 05, 2016 22:41

pinguin schreef:Ik spuit nooit met hogedruk rechtstreeks op de electrische apparatuur

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Nee, da is begrijpelijk, maar ook als je dr naast spuit, word het drijfnat, en daar zou het tegen moeten kunnen lijkt me.
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2508
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Putrand monteren

Berichtdoor G.U. » do okt 06, 2016 11:23

Dat lijkt mij ook wel arie. Maar dat zou ik ook niet elke dag doen en zeker niet net voor het weekend. Als je toevallig wel storing krijgt daardoor ist direct dubbel tarief
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 4600
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: boer


Keer terug naar Koe en stal

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten