Melk/Biest pasteuriseren

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met gezondheid.

Moderator: Moderators

Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor corndog » wo dec 28, 2016 22:18

Ben op zoek naar een goed apparaat om biest/melk te pasteuriseren. Hebben het zelf geprobeerd, maar eindigen meestal met yoghurt/kaas achtige substantie. :oops: .
We hebben er zelf dus geen kaas van gegeten en horen graag ervaringen van betere vaklui.

Liefst willen we een volautomatisch geheel, dus niet bij het belletje heet water weg laten lopen en koud erin doen. Ook zou het handig zijn als we er melkpoeder mee zouden kunnen mixen.
We zagen oa een melktaxi, heeft hier iemand ervaring mee.
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor koeruben » wo dec 28, 2016 22:45

Doen het hier gewoon met de melktaxi pasteuriseren en dan met water laten afkoelen. Voegen dan gewoon voor het melken koud water en melkpoeder toe en dan warmt hij zich zelf weer op voor we aan het kalveren voeren zijn.
Gr,Ruben
koeruben
 
Berichten: 175
Woonplaats: Groningen
Beroep: boer in opleiding
Interesses: veehouderij

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor walmark » do dec 29, 2016 23:31

walmark
 
Berichten: 1917
Woonplaats: Ontario
Beroep: dairy farmer
Interesses: ja

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor Jan.D » vr dec 30, 2016 22:59

Biest kan je niet pasteuriseren, de serumeiwitten slaan dan neer in de pasteur. Dit is ook de reden dat biest niet geleverd mag worden
Jan.D
 
Berichten: 1

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor corndog » zo jan 01, 2017 16:26

Dacht dat ze biest tot iets van 60 graden verwarmden, misschien is het niet echt pastueriseren, maar word pastueriseren genoemd.

misschien niet 100% maar wss beter dan rauwe biest
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor Jds » ma jan 02, 2017 09:40

[quote="corndog"]Dacht dat ze biest tot iets van 60 graden verwarmden, misschien is het niet echt pastueriseren, maar word pastueriseren genoemd.

misschien niet 100% maar wss beter dan rauwe biest[/quote
ALs je biest tot 60° verwarmt kan je evengoed gewone melk voederen, eiwitten denatureren al bij kleine temperatuurverhogingen, soms al vanaf 42-43° dus als je biest verwarmt denatureren je immunoglobulinen en krijgt je kalf nog geen weerstand binnen
Jds
 
Berichten: 151
Woonplaats: Pulle
Beroep: Melkveehouder, staalnemer

Re: Melk/Biest pasteuriseren

Berichtdoor corndog » ma jan 02, 2017 16:32

Tis maar waar je voor kiest en das weer afhankelijk van je bedrijfsvoering en status/ziektes op je bedrijf.
Voor je eigen bedrijf en veestapel zoek je het beste :D
corndog
 
Berichten: 38
Woonplaats: Ontario
Beroep: Ja heb ik.


Keer terug naar Koe en gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten