Robotmelken (deel 9)

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor bertus » vr dec 15, 2017 17:29

wat is daar het nut van, overdag ben je toch meest in de stal en als er een storing is belt ie wel. Alleen als je ergens anders bent is het wel handig als je de robot even met je smartphone kunt bedienen om een kleine storing te verhelpen.
vake bin ie te bange.
bertus
 
Berichten: 848
Woonplaats: ommen
Beroep: veehouder

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor kobonde » vr dec 15, 2017 18:35

BenWelkor schreef:Hi, ik heb even een vraagje over het robotmelken. Ik maak gebruik van een app op mijn telefoon om alle gegevens in de gaten te houden. Hierin kan ik zien hoe veel liter melk iedere koe produceert en kan ik ook bijhouden hoeveel er in de tank zit. Ook andere gegevens over bijvoorbeeld quotum etc houd ik hierin bij. Ik heb in de stal natuurlijk geen wifi en het kost me dus best veel internet om alles bij te houden. Maken jullie ook gebruik van de app? en hoe minimaliseren jullie de kosten? Zijn die vergelijkingssites, zoals http://www.belwinkel.nl betrouwbaar? Misschien moet ik nieuwe abbonoment nemen?


Spammert, Er is niemand die dat dat soort dingen op zijn mobiel gaat zitten bijhouden, in de stal rondlopend.
kobonde
 
Berichten: 1625
Woonplaats: Denemarken
Beroep: Veehouder
Interesses: Vrouwen en koeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor hendrik83 » vr dec 15, 2017 18:49

Als je dan toch de hele dag in de stal loopt te internetten trek er dan even een netwerk kabel heen en zet er een wifiversterker neer :roll:
hendrik83
 
Berichten: 216
Woonplaats: oudehaske
Beroep: werkverschaffer voor een leger ambtenaren

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Grazy » za dec 16, 2017 05:45

M H schreef:GAry,

\heb jij ook een plaatje hoe het er aan de andere kant van de robots uit ziet. ik vermoed dat een koe daar tureluurs van wordt als ik de opstelling zo bekijk. en al tig hekjes is tegengekomen voor ze melken mag
Ja ik zou zelf al verdwalen in die stal :? koeien zaten in 4 groepen, op de foto dus 2 wacht ruimtes en separatie ruimtes. Ook hier hadden bijna alle robots een alarm koe te lang in box,(totaal 23 alarmen op het scherm :shock: ) koeien in de wacht ruimte stonden ook in de voerbak te vreten waardoor het voorhek niet dicht ging (n) Afbeelding
Grazy
 
Berichten: 737
Woonplaats: Wisconsin
Beroep: Master Grazier

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Grazy » za dec 16, 2017 05:57

Veel te veel koeien in de separatie ruimtesAfbeelding
Grazy
 
Berichten: 737
Woonplaats: Wisconsin
Beroep: Master Grazier

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor M H » za dec 16, 2017 08:22

Ligt daar niet het probleem. Misschien alle hekjes weg halen. Alles in 1 groep. En geen separatiehok. Koe die niet is gemolken komt vanzelf weer. Hier niet wel twee keer mest op camera gehad. Dan heb je er zo 5 incomplete melding bij. En hier ook zeker 8 meldingen per day van twee die wel komen. Maar niet aan te sluiten zijn
M H
 
Berichten: 3158
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Frans V » za dec 16, 2017 10:46

Pff die foto :shock: Er zijn tig bedrijven waar het best loopt met een robot, misschien eerst daar ff stage lopen. Als je zulke aantallen niet gemolken koeien heb staan gaan of de botten er weer uit of je ben op gegeven moment geen boer meer.
Don't call it a dream. Call it a plan.
Frans V
 
Berichten: 1417
Woonplaats: Waverveen

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Grazy » za dec 16, 2017 15:37

M H schreef:Ligt daar niet het probleem. Misschien alle hekjes weg halen. Alles in 1 groep. En geen separatiehok. Koe die niet is gemolken komt vanzelf weer. Hier niet wel twee keer mest op camera gehad. Dan heb je er zo 5 incomplete melding bij. En hier ook zeker 8 meldingen per day van twee die wel komen. Maar niet aan te sluiten zijn

Had ik ook tegen de veehouder gezegd maar kreeg als antwoord dat ze niet de hele stal door wilden zoeken naar koeien :? Gedwongen koeverkeer wordt hier nog bij alle Delaval en GEA robots toegepast omdat je dan gewoon TMR kunt voeren :?

Kan je die koeien die niet aan te sluiten zijn niet in een andere groep zetten die maar 2 keer gemolken worden? Scheelt weer en dan worden ze misschien wel goed gemolken.
Grazy
 
Berichten: 737
Woonplaats: Wisconsin
Beroep: Master Grazier

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Robert » za dec 16, 2017 16:25

Als ik de foto's zie dan kan ik wel begrijpen dat circa 30% van de robot melkers, afscheid neemt en weer in de melkput / rotor gaat melken.
Robert
 
Berichten: 12495

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Grazy » za dec 16, 2017 17:23

Probleem is dat de robots de Mexicanen moeten vervangen, maar ze vergeten dat Mexicanen ook koeien ophalen, behandelen enz. :?
Grazy
 
Berichten: 737
Woonplaats: Wisconsin
Beroep: Master Grazier

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor boer pieter » za dec 16, 2017 17:28

Zie je hier ook mijn achter buurman heeft ze er uit gehaald melken nu in een sac svingover had 4 Lely robots waren 6 jaar oud . hadden elke dag tig storingen . toch blijft het vreemd ken er ook wel die willen mooi meer anders
boer pieter
 
Berichten: 9123
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor M H » za dec 16, 2017 17:43

Grazy schreef:
M H schreef:Ligt daar niet het probleem. Misschien alle hekjes weg halen. Alles in 1 groep. En geen separatiehok. Koe die niet is gemolken komt vanzelf weer. Hier niet wel twee keer mest op camera gehad. Dan heb je er zo 5 incomplete melding bij. En hier ook zeker 8 meldingen per day van twee die wel komen. Maar niet aan te sluiten zijn

Had ik ook tegen de veehouder gezegd maar kreeg als antwoord dat ze niet de hele stal door wilden zoeken naar koeien :? Gedwongen koeverkeer wordt hier nog bij alle Delaval en GEA robots toegepast omdat je dan gewoon TMR kunt voeren :?

Kan je die koeien die niet aan te sluiten zijn niet in een andere groep zetten die maar 2 keer gemolken worden? Scheelt weer en dan worden ze misschien wel goed gemolken.


Dat kan. Maar melk nog maar goeie week. Ben Allan bij dat het in mijn ogen lekker loopt. Programma gaan we later maar eens bestuderen
M H
 
Berichten: 3158
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor poekske » za dec 16, 2017 17:47

de boer moet omschakelen naar robotmelken, niet de koeien!
poekske
 
Berichten: 3808
Woonplaats: west vloanderen
Beroep: binnenkort zelfstandig slager
Interesses: vlees melk en machines

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Vinterland » zo dec 17, 2017 19:58

BenWelkor schreef:Hi, ik heb even een vraagje over het robotmelken. Ik maak gebruik van een app op mijn telefoon om alle gegevens in de gaten te houden. Hierin kan ik zien hoe veel liter melk iedere koe produceert en kan ik ook bijhouden hoeveel er in de tank zit. Ook andere gegevens over bijvoorbeeld quotum etc houd ik hierin bij. Ik heb in de stal natuurlijk geen wifi en het kost me dus best veel internet om alles bij te houden. Maken jullie ook gebruik van de app? en hoe minimaliseren jullie de kosten? Zijn die vergelijkingssites, zoals betrouwbaar? Misschien moet ik nieuwe abbonoment nemen?


Waarom geen wifi in de stal? Neem aan dat je kabel van huis naar de stal hebt getrokken? Als je dan gelijk internetkabel mee gelegd had kon je n wifi versterker aan pluggen en eventueel ook nog wat camera's.
Vinterland
 
Berichten: 19
Woonplaats: Achterhoek

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Flyinghollander » zo dec 17, 2017 21:05

Vinterland schreef:
BenWelkor schreef:Hi, ik heb even een vraagje over het robotmelken. Ik maak gebruik van een app op mijn telefoon om alle gegevens in de gaten te houden. Hierin kan ik zien hoe veel liter melk iedere koe produceert en kan ik ook bijhouden hoeveel er in de tank zit. Ook andere gegevens over bijvoorbeeld quotum etc houd ik hierin bij. Ik heb in de stal natuurlijk geen wifi en het kost me dus best veel internet om alles bij te houden. Maken jullie ook gebruik van de app? en hoe minimaliseren jullie de kosten? Zijn die vergelijkingssites, zoals betrouwbaar? Misschien moet ik nieuwe abbonoment nemen?


Waarom geen wifi in de stal? Neem aan dat je kabel van huis naar de stal hebt getrokken? Als je dan gelijk internetkabel mee gelegd had kon je n wifi versterker aan pluggen en eventueel ook nog wat camera's.



omdat het gewoon spam is
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5598

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten