Robotmelken (deel 9)

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor jan.nl » do jan 10, 2019 10:35

Corjan schreef:Ja met leugens ga je alleen maar teleurstelling verkopen :wink: Beetje rare verkoop techniek die alleen maar negatief naar je terug komt. Je kan met gewoon de gemiddelde gebruiken. Of een keer de kop om de hoek steken bij een bekende, of een buurman :idea:


Jij weet ook wel dat de verkoper zijn waar aan moet prijzen,anders verkoopt hij nix :lol:
jan.nl
 
Berichten: 8574
Woonplaats: lopik
Beroep: boer
Interesses: koeien en cijfers

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor JP89 » do jan 10, 2019 14:05

Moet wel een beetje reeel zijn toch.

uitschieters naar boven heb je natuurlijk altijd, zijn vast ook boeren die niet boven de 2000 liter uitkomen met een nieuwe robot, maar dat word er niet bij verteld.
JP89
 
Berichten: 5

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Corjan » do jan 10, 2019 16:57

Dan doen de sales gasten het in Canada het een stuk beter Jan.nl. Die geven rieeel aan of het gaat lukken yes or no. En liever wat extra ruimte dan te krap. Te krap geeft enorme teleurstellingen het eerste jaar :!: En met ruimte loopt alles vaak snel een stuk makkelijker. Zeker met opstarten :wink:
Ik heb geen tijd om te haasten!!
Avatar gebruiker
Corjan
 
Berichten: 15498
Woonplaats: Tillsonburg, Ontario, Canada
Beroep: Dairy Farmer
Interesses: Koeien en muziek

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor jan.nl » do jan 10, 2019 22:50

Corjan schreef:Dan doen de sales gasten het in Canada het een stuk beter Jan.nl. Die geven rieeel aan of het gaat lukken yes or no. En liever wat extra ruimte dan te krap. Te krap geeft enorme teleurstellingen het eerste jaar :!: En met ruimte loopt alles vaak snel een stuk makkelijker. Zeker met opstarten :wink:


Alles wat er omheen zit wordt nogal aangeprezen en nog vaker verkeerd uitgelegd ,verkopers hebben alleen verstand van verkopen :yes: Van het product wat ze verkopen hebben ze vaak alleen een folder...
Nou is een melkrobot natuurlijk een bar ingewikkeld apparaat,vooral de software waar alleen een specialist nog uitkomt...
Weet nog dat ik 21 jr geleden plannen had voor aanschaf melkrobots,was nog voor internet tijdperk....:!: heb toen nog een cursus gevolgd om wat meer kennis te vergaren over robot,zijn toen wezen kijken bij de lely en de prolion,laval had nog nix...
Bij prolion zat de hele dag een monteur de boel aan de praat te houden,komen we bij vd Berg met z,n lely ,zien we een robot in z,n uppie de hele dag koetjes melken....Keuze was toen gauw gemaakt :yes:
jan.nl
 
Berichten: 8574
Woonplaats: lopik
Beroep: boer
Interesses: koeien en cijfers

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor maistro » vr jan 11, 2019 16:06

Kan iemand mij een pb sturen wat een nieuwe a5 (2x) ongeveer kost ?
De overheid maakt spelregels die de logica van zuinig boeren onlogisch maakt.....
maistro
 
Berichten: 4606

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor G.U. » vr jan 11, 2019 16:21

maistro schreef:Kan iemand mij een pb sturen wat een nieuwe a5 (2x) ongeveer kost ?

Je kunt toch ook gewoon lely bellen voor een offerte. Zeg gewoon dat je je aan het orienteren bent
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 5886
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: boer

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor h.groothuis » vr jan 11, 2019 16:37

maistro schreef:Kan iemand mij een pb sturen wat een nieuwe a5 (2x) ongeveer kost ?


FF Nestor vragen, o nee da"s Belgie....zal niet veel verschil maken denk ik :wink:
h.groothuis
 
Berichten: 531

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Grazy » vr jan 11, 2019 18:56

Heb vanochtend mijn melkrijder even uitgehoord over dit bedrijf https://www.progressivedairy.com/topics ... ith-robots toen groot in het nieuws omdat ze de meeste melk per robot haalde (y) Zaten een paar jaar terug jaarrond op ongeveer 2800 kg per robot (y) nu mogen ze geen bst meer gebruiken en zitten rond de 2300 kg per robot (y) nog steeds heel netjes maar ze hebben wel een heleboel droge koeien :?
Grazy
 
Berichten: 792
Woonplaats: Wisconsin
Beroep: Master Grazier

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor MelkboerLuc » vr jan 11, 2019 22:13

vroeger nog een verhaal gehoord dat je van robotmelk geen fatsoenlijke kaas kon maken
in sommige streken van Swiss ook robots verboden voor de speciale kaas.
Heeft iets te maken met de zuurtegraad van de melk, melkvetbolletjes hebben de tijd nodig (12 u?) om zich helemaal te ontwikkelen met een huidje ofzo en als je teveel keren melkt (2,8 robotkeren bijv.) dan is dat huidje niet ontwikkelt dan krijg je eerder vetsplitsing en een hogere zuurtegraad ==> minder goede kaas en oplegkaas.
Enfin, dat was een verhaal dat bij mij bleef hangen.
Vandaag op Agriflanders op een robotstand geweest en dat verhaal getoetst aan de realiteit bij de verkopers, loopt daar een serieuze kaasboer die een jaar omgeschakeld is naar robotmelken en hij herkent dat verhaal helemaal niet in het kaasmaken dat de jongere generatie doet.
"Maar", zegt ie, "als ik verse rauwe melk meebreng in huis dan is ie na 2 dagen zuur, en vroeger was dat pas na 4 dagen. "
Maar verder helemaal geen problemen :shock:
Herkent iemand dit?
Vraagje aan de Vlaamse robotmelkers: wat is uw zuurtegraad van de melk? Bij mij schommelt dat van pH 6,72 tot 6,78
(Staat op de Milcobel site)

Ook gehoord bij een bepaald merk dat het nog zo goed als nooit voorgevallen is dat het colli-getal verhoogd is.
En als je het vraagt bij MCC dan is dat een vaststaand gegeven bij robotmelken.
Freedom of speech: je hebt altijd het recht om te veranderen van mening en te beamen dat ik eigenlijk gelijk had ---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4414
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Roderick » vr jan 11, 2019 22:26

Ik denk dat het meer te maken heeft met het constante mixen van de melktank doordat er de hele dag (warme melk in komt).
Wij gaan daarom werken met een chiller van Meuller, speciaal ontwikkeld voor robots.
Melk komt direct met 3 graden in de tank, zodat er nauwelijks geroerd hoeft te worden. :!:
Deze week: Hot tub is up and running :D (y)
Roderick
 
Berichten: 7864
Woonplaats: Woodstock Ontario Canada
Beroep: boertje
Interesses: brede interesses

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor MelkboerLuc » vr jan 11, 2019 22:32

vetsplitsing kan je hebben door te veel roeren of een agressieve melkpomp.
Maar de basis ligt bij de niet-ontwikkelde vetbolletjes
Freedom of speech: je hebt altijd het recht om te veranderen van mening en te beamen dat ik eigenlijk gelijk had ---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4414
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Flyinghollander » vr jan 11, 2019 23:01

Luc misschien niet direct antwoord, maar wel wat punten naar jou verhaal.https://www.melkvee.nl/artikel/69855-maatregelen-bij-een-verhoogd-zuurtegraad-in-de-tank/
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5811

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Flyinghollander » vr jan 11, 2019 23:03

http://edepot.wur.nl/48005 deze ook wel intressant
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5811

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Arie » za jan 12, 2019 00:09

maistro schreef:Kan iemand mij een pb sturen wat een nieuwe a5 (2x) ongeveer kost ?

190.000. Zag ik in krantje Veehouderij en Techniek staan :roll:
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2763
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Jds » za jan 12, 2019 07:47

MelkboerLuc schreef:vroeger nog een verhaal gehoord dat je van robotmelk geen fatsoenlijke kaas kon maken
in sommige streken van Swiss ook robots verboden voor de speciale kaas.
Heeft iets te maken met de zuurtegraad van de melk, melkvetbolletjes hebben de tijd nodig (12 u?) om zich helemaal te ontwikkelen met een huidje ofzo en als je teveel keren melkt (2,8 robotkeren bijv.) dan is dat huidje niet ontwikkelt dan krijg je eerder vetsplitsing en een hogere zuurtegraad ==> minder goede kaas en oplegkaas.
Enfin, dat was een verhaal dat bij mij bleef hangen.
Vandaag op Agriflanders op een robotstand geweest en dat verhaal getoetst aan de realiteit bij de verkopers, loopt daar een serieuze kaasboer die een jaar omgeschakeld is naar robotmelken en hij herkent dat verhaal helemaal niet in het kaasmaken dat de jongere generatie doet.
"Maar", zegt ie, "als ik verse rauwe melk meebreng in huis dan is ie na 2 dagen zuur, en vroeger was dat pas na 4 dagen. "
Maar verder helemaal geen problemen :shock:
Herkent iemand dit?
Vraagje aan de Vlaamse robotmelkers: wat is uw zuurtegraad van de melk? Bij mij schommelt dat van pH 6,72 tot 6,78
(Staat op de Milcobel sirte
Ook gehoord bij een bepaald merk dat het nog zo goed als nooit voorgevallen is dat het colli-getal verhoogd is.
En als je het vraagt bij MCC dan is dat een vaststaand gegeven bij robotmelken.


Hier met vms tussen 6.75 en 6.79, coli's soms verhoogd
Jds
 
Berichten: 173
Woonplaats: Pulle
Beroep: Melkveehouder, staalnemer

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten