chloroform in de melk

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor Erik S. » do jan 14, 2010 17:50

guus j schreef:indd; hij heeft nog niet ind e gaten dat erik s. altijd zit te ouwe&%$# 8)


:oops: :P

btw alarm op nieuwe tank is beter/slechter dan ooit :!: (y) (n)

tis niet meer zo'n tering kabaal (y)
maar dat zou dus eig. wel moeten bij een alarm :roll: :oops:
Erik S.
 
Berichten: 6540
Woonplaats: 't Joppe
Beroep: Boer en Boerenverstand

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor Melktankmonteur » do jan 14, 2010 18:08

Erik S. schreef:
guus j schreef:indd; hij heeft nog niet ind e gaten dat erik s. altijd zit te ouwe&%$# 8)


:oops: :P

btw alarm op nieuwe tank is beter/slechter dan ooit :!: (y) (n)

tis niet meer zo'n tering kabaal (y)
maar dat zou dus eig. wel moeten bij een alarm :roll: :oops:


Klopt. Voordeel is wel dat er makkelijker een extern alarm (een signaallamp bijv.) op gemonteerd kan worden.
Missie: Samen met jullie zorgen voor een goede kwaliteit melk.
Melktankmonteur
 
Berichten: 58
Beroep: Melktankmonteur Dúh!
Interesses: Landbouw, met name rundveehouderij en mechanisatie. Muziek, autosport en voetballen.

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor Henk » do jan 14, 2010 19:52

Wimk schreef:Wij hebben een Delaval tank ( 5 jaar oud ) en die kun je ook inprogameren hoeveel minuten die later start, hier 45 minuten.


Onze is ook een Delaval van 5 jaar oud :yes: 14000 met ondervulling :idea:
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk

http://www.hofvanpostel.com
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 51190
Woonplaats: Zuiden
Beroep: akkerbouw & zoogkoeien
Interesses: het gezin, al wat groeit en bloeit en Ruimtelijke Ordening

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor Erik S. » do jan 14, 2010 20:11

Melktankmonteur schreef:Klopt. Voordeel is wel dat er makkelijker een extern alarm (een signaallamp bijv.) op gemonteerd kan worden.



jaaaaaaaaaa, maaaaaaaaaar dat is een optie, da kost extra geld :wink: :P
Erik S.
 
Berichten: 6540
Woonplaats: 't Joppe
Beroep: Boer en Boerenverstand

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor hannibal » do jan 14, 2010 22:30

hier gaat de koeling automatisch pas aan als er genoeg melk in de tank zit, met een geupdate koeltank uit 1998 :mrgreen: zat er standaart op, koste niets extra :no:
A ship is safe in the harbor, but that's not what it's build for.
Avatar gebruiker
hannibal
 
Berichten: 3030
Woonplaats: @ the farm
Beroep: financier van nutteloze instellingen en compressor expert
Interesses: koeien,mechanisatie, melkrobots.

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor Arno » vr jan 15, 2010 04:54

Hier gewoon medde hand anzetten ,zit nie eens een alarm op btw :oops: ,wel een vertragingsgevalletje die de 2e compressor pas na 20 min. laat beginnen :yes: .
Arno
 
Berichten: 8474
Woonplaats: Adrian
Beroep: koeienmelker

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor freek essink » vr jan 15, 2010 10:33

In 2007 had ik een waarde van 1.06 chloroform, dat schijnt extreem hoog te zijn. Hoorde toen ook al dat laval tanks daar veel problemen mee hadden (welke problemen hadden ze niet ?!!) Toen ben ik de tank gaan spoelen met duo a en duo s en vanaf toen altijd 0.0 gehad.
freek essink
 
Berichten: 862

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor john jakobs » vr jan 15, 2010 10:58

wat is dat freek die duo,s.,., hier ook problemen met cloroform spoel nu met cloor vrij gaat goed had liever de spoelclock aangepast maar die heeft vaste schijven dus moek de helle klok vervangen bdw een oude pako tank
deze weidegang wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ,, de koeien opstal boeren ,,
john jakobs
 
Berichten: 5794
Woonplaats: oost brabant
Interesses: koeien en techniek

Re: chloroform in de melk

Berichtdoor freek essink » vr jan 15, 2010 11:34

john jakobs schreef:wat is dat freek die duo,s.,., hier ook problemen met cloroform spoel nu met cloor vrij gaat goed had liever de spoelclock aangepast maar die heeft vaste schijven dus moek de helle klok vervangen bdw een oude pako tank

Reinigingsmiddel van reca dua a is een loog en duo s is een zuur, deze dienen om de beurt ten worden gebruikt. In de melkfabrieken werken ze er trouwens al jaren mee.
freek essink
 
Berichten: 862

Vorige

Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten