luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor vof lekkerkerker » wo dec 18, 2013 21:00

Sander schreef:wat heeft milkrite vandoen met melkmeting?


Nou van de laval uit zeggen ze dat ze die niet meer goed mogen keuren omdat er normaal maar 1 constante lucht aanvoer is en ook de zelfde hoeveelheid.
Maar nu die verdeeld is in 4 en er volgens hun verschil in zit het bijv heb je een dikke speen komt er minder lucht in dan met een dunne speen ed. maar vooralsnog kloppen de liters nogsteeds met wat er in de tank zit dusja mr ff afwachten wat ze dr mee gaan doen.of is dit niet bekend bij jullie?
vof lekkerkerker
 
Berichten: 54
Woonplaats: Streefkerk
Beroep: meede venoot melkveehouder zzper

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor pinguin » do dec 19, 2013 22:41

hier gaatjes 1,2 en heb er ff een schotje uitgehaald, staat 270 op had begrepen van monteur dat dit de kleinsten waren.... weet iemand of je de stimuflow bij unico2 ook standaard uit kan zetten?
trying to live up....
Avatar gebruiker
pinguin
 
Berichten: 4429
Woonplaats: enschede
Beroep: veehouder

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor Niels » vr dec 20, 2013 16:59

Volgens mij kan je die uit zetten door één van die dipswitchjes op de printplaat om te zetten. Die stimulatie voor het melken gaat eigenlijk alleen aan als er iets mis is met het laten schieten van de melk, bij nieuwe vaarzen of tochtige koeien. Anders eigenlijk nooit.
Niels
 
Berichten: 576
Woonplaats: zweden

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor boer pieter » vr dec 20, 2013 19:36

bij mij zit het er gewoon niet op :yes:
boer pieter
 
Berichten: 8572
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor pinguin » za dec 21, 2013 11:15

Niels schreef:Volgens mij kan je die uit zetten door één van die dipswitchjes op de printplaat om te zetten. Die stimulatie voor het melken gaat eigenlijk alleen aan als er iets mis is met het laten schieten van de melk, bij nieuwe vaarzen of tochtige koeien. Anders eigenlijk nooit.


hier vliegt dat ding aan goed en wel voordat t melkstel er onder hangt :shock: begint ongeveer na 10 seconde al
trying to live up....
Avatar gebruiker
pinguin
 
Berichten: 4429
Woonplaats: enschede
Beroep: veehouder

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor boer pieter » za dec 21, 2013 11:32

heb ook even gevraagt en inderdaad op de print plaat zitten dipswitchje daar kun je ze er mee uitzetten
boer pieter
 
Berichten: 8572
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor Henk » za dec 21, 2013 13:16

Dat bedoelde ik; de stimoflow :yes: Dat werkte bij ons indertijd averechts. Melkstellen vlogen dr bijna allemaal na 1 minuut onderuit. Stimo uitgezet en het was (y)
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk

http://www.hofvanpostel.com
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 50162
Woonplaats: Zuiden
Beroep: akkerbouw & zoogkoeien
Interesses: het gezin, al wat groeit en bloeit en Ruimtelijke Ordening

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor pinguin » za dec 21, 2013 20:35

hmm dan maandag maar es bellen welke dipswitch dat is!! ga ik 1 kant gewoon uitzetten en proberen!
trying to live up....
Avatar gebruiker
pinguin
 
Berichten: 4429
Woonplaats: enschede
Beroep: veehouder

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor Flyinghollander » zo dec 22, 2013 07:26

pinguin schreef:hmm dan maandag maar es bellen welke dipswitch dat is!! ga ik 1 kant gewoon uitzetten en proberen!


Denk dat je beiden kanten moet doen, om zeker te zijn, merk je het naar paar dagen en anders weer terug.
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5339

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor Niels » zo dec 22, 2013 20:27

@Pinguin, dipswitch 8 moet op off volgens mijn handleiding :yes:
Niels
 
Berichten: 576
Woonplaats: zweden

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor boer pieter » ma dec 23, 2013 10:36

jep nr 8 kun je gewoon zelf doen :yes:
boer pieter
 
Berichten: 8572
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor pinguin » ma dec 23, 2013 20:58

ga ik doen!! (Y)
trying to live up....
Avatar gebruiker
pinguin
 
Berichten: 4429
Woonplaats: enschede
Beroep: veehouder

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor boer pieter » zo jan 05, 2014 16:01

hoe gaat het nu ping heb je die switch al uit gezet
boer pieter
 
Berichten: 8572
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor jerseydk » zo jan 05, 2014 16:49

Ik heb ook 2 keer 8 visgraat van sac en schakel de aytomatische afname maar uit anders vliegen ze er weer onderweg en dat stimuleren helpt ook niet maar hoe hoog hebben jullie het vacuum hoger dan 39 durft de monteur niet.
jerseydk
 
Berichten: 14

Re: luchtinlaat melkklauw, afnamemoment

Berichtdoor boer pieter » zo jan 05, 2014 19:32

gewoon op 42 kph kan best ook met een sac
boer pieter
 
Berichten: 8572
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten