Alpro systeem delaval

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Alpro systeem delaval

Berichtdoor Anita2304 » ma nov 17, 2014 21:55

Wie maakt gebruik van een Alpro systeem van DeLaval? Ik ken een systeem dat wisselende informatie doorgeeft aan de melkstal. Wie kan me uitleggen hoe het werkt?
Anita2304
 
Berichten: 36
Woonplaats: Voorne en Putten
Beroep: Studerend Dier- en Veehouderij CAH vierde jaar in deeltijd en Apothekersassistente.
Interesses: Veevoeding, Diergezondheid, Koetjes en Kalfjes, Mechelse herder, bioscoop,lezen

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor BsK » ma nov 17, 2014 22:25

Werk er alleen mee op de robots 8)
Gestlundegård
BsK
 
Berichten: 446
Woonplaats: Denemarken
Interesses: Koeien

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Flyinghollander » ma nov 17, 2014 23:15

Anita2304 schreef:Wie maakt gebruik van een Alpro systeem van DeLaval? Ik ken een systeem dat wisselende informatie doorgeeft aan de melkstal. Wie kan me uitleggen hoe het werkt?

http://www.delaval.com/ImageVaultFiles/ ... %C2%AE.pdf
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5320

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Anita2304 » di nov 18, 2014 11:12

Dankjewel Flying Hollander.
In English, not bad :)

Heb ik even wat tijd voor nodig om te lezen.
Ik zoek naar de connectie tussen het apparaat met de melkstal.
Het Alpro systeem waar ik van gehoord heb geeft wisselende informatie door aan de melkstal, waardoor uiteindelijk de koeien niet goed gemolken worden of eerder een verhoging van celgetal/mastitis krijgen. Dat is het sterke vermoeden tenminste.
Anita2304
 
Berichten: 36
Woonplaats: Voorne en Putten
Beroep: Studerend Dier- en Veehouderij CAH vierde jaar in deeltijd en Apothekersassistente.
Interesses: Veevoeding, Diergezondheid, Koetjes en Kalfjes, Mechelse herder, bioscoop,lezen

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Henk » di nov 18, 2014 11:17

Dacht dat wij 15 jaar geleden al Alpro hadden op de melkstal. Dat is toch dat heel het melkgedoe in verbinding staat met een computer waarin je van alles ken regelen en zien mbt melken :?:
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk

http://www.hofvanpostel.com
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 50035
Woonplaats: Zuiden
Beroep: akkerbouw & een paar koetjes
Interesses: al wat groeit en bloeit, het gezin en Ruimtelijke Ordening

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor G.U. » di nov 18, 2014 12:06

Henk schreef:Dacht dat wij 15 jaar geleden al Alpro hadden op de melkstal. Dat is toch dat heel het melkgedoe in verbinding staat met een computer waarin je van alles ken regelen en zien mbt melken :?:

Volgens mij kun je zelfs in de melkstal het koenummer veranderen met alpro
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 4698
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: boer

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Henk » di nov 18, 2014 13:47

G.U. schreef:
Henk schreef:Dacht dat wij 15 jaar geleden al Alpro hadden op de melkstal. Dat is toch dat heel het melkgedoe in verbinding staat met een computer waarin je van alles ken regelen en zien mbt melken :?:

Volgens mij kun je zelfs in de melkstal het koenummer veranderen met alpro


:yes: Je kon er vanalles mee :yes: binnen in je office melkinstellingen veranderen, melktijd bekijken, productie, attenties, en allerlei instelmogelijkheden :yes: reden te over dus om het in mn nieuwe melkstal niet te nemen :mrgreen:
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk

http://www.hofvanpostel.com
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 50035
Woonplaats: Zuiden
Beroep: akkerbouw & een paar koetjes
Interesses: al wat groeit en bloeit, het gezin en Ruimtelijke Ordening

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Flyinghollander » di nov 18, 2014 16:11

Ik denk dat je HERD manager bedoelt die werkt samen met alpro. Zoek daar maar eens op is ook van Delaval
Avatar gebruiker
Flyinghollander
 
Berichten: 5320

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor Koe » zo dec 28, 2014 15:19

wij werken met een alpro 7 met een koppeling naar uniform agri en het werkt super maar volgens mij heeft het melk proces weinig met de alpro te maken hoor
Een boer ben je niet voor even, een boer ben je voor je hele leven!! FARMERS 4 LIFE!!
Koe
 
Berichten: 70
Woonplaats: West-Friesland
Beroep: Koetjesmelker, grasverzorger, woltubbie teller.
Interesses: Koeien, Trekkers, Stieren en Unimogs

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor boerkees » do apr 14, 2016 20:07

Wie kan me helpen de meetmelk formule in Delaval Alpro windows correct te laten werken ? (y)
Wie niet waagt wie niet wint.
boerkees
 
Berichten: 42
Woonplaats: Denemarken
Beroep: Ploeteraar met eigen Melkveebedrijf in Denemarken
Interesses: Economie, voeding en management van Melkkoeien

Re: Alpro systeem delaval

Berichtdoor koerkamp » di jul 19, 2016 11:03

Hallo Kees,

Wat werkt er nu niet correct? Je hebt het over een meetmelkformule, daarvoor heb je vet en eiwit nodig kan die melkstal dat van jou meten? Of bedoel je soms een 24 uurs dagproductie of 7 daags gemiddelde?. Je mist toch geen data in alpro windows? Kijk eens op de koekaart of er melkgiften geregistreerd staan van een rijtje aan een gesloten dagen.
koerkamp
 
Berichten: 522
Interesses: Economie, koeien, gewasmanagement, buitenland


Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten