Robotmelken (deel 9)

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor jan.nl » do aug 17, 2017 18:30

h.groothuis schreef::no: :no: mochten ze bij mij er niet meer opzetten want de computer was ouder dan 4 jaar en zit niet genoeg geheugen meer in of zoiets :roll:


Verkoop praat ,kan er zo een geheugen blok bij zetten.
Moet je ff bij je plaatselijke pc specialist zijn. :yes:
jan.nl
 
Berichten: 8032
Woonplaats: lopik
Beroep: boer
Interesses: koeien en cijfers

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor nestor973 » ma aug 21, 2017 14:48

h.groothuis schreef::no: :no: mochten ze bij mij er niet meer opzetten want de computer was ouder dan 4 jaar en zit niet genoeg geheugen meer in of zoiets :roll:


Niet te geloven wat ze verkopen van prietpraat :lol: :lol: :lol:
Avatar gebruiker
nestor973
 
Berichten: 2640
Woonplaats: Bellem
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Al wat melkt geeft en vliegt, liefst niet gecombineerd.

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Arie » vr aug 25, 2017 07:04

Ik heb er zelf nieuw geheugen in gezet. Stond 1GB in, nu 4 GB :yes:
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2527
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Robert » vr aug 25, 2017 07:43

een ram geheugen, voor de snellere acties van de computer, koste zo'n 30 euro voor 4 MB
Vooral in een staande computer / desktop kun je die er zo indrukken.
Aangezien er veelal 2 plekken voor het interne geheugen beschikbaar zijn kun de oude eruit halen en twee gelijken erin zetten.
alle problemen en vertragingen weg (y)
Avatar gebruiker
Robert
 
Berichten: 12457
Woonplaats: ooit, lang geleden, toen 't goed ging
Beroep: 't zou wat moeten zijn
Interesses: dezelfde als van de loopvogel

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor ramos fan » vr aug 25, 2017 12:13

Hier keken ze ook als eerst naar de computer.
Maar die voldeed nog is 2 jaar oud en ik heb de ballen verstand van computers :lol:
Over 2 week maar een vragen wat het grapje gaat kosten. Beste man is nu met vakantie
vms:D
ramos fan
 
Berichten: 701
Woonplaats: Appingedam
Beroep: Boer
Interesses: melken met vms weiden en flv

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Arie » ma aug 28, 2017 07:23

Robert schreef:een ram geheugen, voor de snellere acties van de computer, koste zo'n 30 euro voor 4 MB

Je bedoelt GB waarschijnlijk :) en als je nu een nieuwe pc koopt, dan kost 4 GB erin zetten zo'n 30 euro ja. Misschien nog wel minder. Zoek je geheugen voor een pc van 6 of 7 jaar oud, dan ben je over het algemeen wel wat meer kwijt.
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2527
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Richt » ma aug 28, 2017 09:58

Arie schreef:
Robert schreef:een ram geheugen, voor de snellere acties van de computer, koste zo'n 30 euro voor 4 MB

Je bedoelt GB waarschijnlijk :) en als je nu een nieuwe pc koopt, dan kost 4 GB erin zetten zo'n 30 euro ja. Misschien nog wel minder. Zoek je geheugen voor een pc van 6 of 7 jaar oud, dan ben je over het algemeen wel wat meer kwijt.



Dat valt echt wel mee hoor,
4GB DDR2 vind je al voor 20€
4GB DDR (wat onderhand toch wel voor echt oudere PC's is) 30-40€
4GB DDR3 ook vanaf 20€
(prijzen uit de Tweakers.net pricewatch)


als je weet welk type je nodig bent, bestellen en prikt het er zo in, dat lukt een kind zelfs :yes:
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 1008
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, voetbal, auto's, feesten.

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Arie » ma aug 28, 2017 11:46

Zo simpel werkt het niet. Er zijn 100en typen geheugen. Als je DDR2 nodig heb, dan wil dat nog niet zeggen dat elk willekeurig DDR2 geheugen zomaar werkt. Fabrikanten van moederborden publiceren lijsten van welk geheugen werkt. Als je ander geheugen aanschaft dan dat op de lijst voorkomt, is de kans groot dat het niet werkt. En soms heb je wel eens dat de types die op de lijst staan allemaal miet meer leverbaar zijn. Moet je naar 2de hands op zoek. Dat is ook de reden dat bijv. de monteur van van de robot zn vingers dr niet aan wil branden.

Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2527
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Richt » ma aug 28, 2017 11:50

Arie schreef:Zo simpel werkt het niet. Er zijn 100en typen geheugen. Als je DDR2 nodig heb, dan wil dat nog niet zeggen dat elk willekeurig DDR2 geheugen zomaar werkt. Fabrikanten van moederborden publiceren lijsten van welk geheugen werkt. Als je ander geheugen aanschaft dan dat op de lijst voorkomt, is de kans groot dat het niet werkt. En soms heb je wel eens dat de types die op de lijst staan allemaal miet meer leverbaar zijn. Moet je naar 2de hands op zoek. Dat is ook de reden dat bijv. de monteur van van de robot zn vingers dr niet aan wil branden.

Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk



Dat valt allemaal wel mee, maar goed de "experts" horen dat niet graag, ze willen hun hoge uurloon graag verantwoorden
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 1008
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, voetbal, auto's, feesten.

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Frans V » wo aug 30, 2017 11:16

Idd als hij hem niet in 1 keer herkent is het een kwestie van de goede driver opsnorren en installeren. Mocht die hem dan nog niet herkennen kun je hem vaak kosteloos terugsturen en sturen ze een andere op die je dan kan proberen.
Blijf positief, gun anderen een kans
Frans V
 
Berichten: 1370
Woonplaats: Waverveen

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Arie » wo aug 30, 2017 17:22

Frans V schreef:Idd als hij hem niet in 1 keer herkent is het een kwestie van de goede driver opsnorren en installeren. Mocht die hem dan nog niet herkennen kun je hem vaak kosteloos terugsturen en sturen ze een andere op die je dan kan proberen.

Voor geheugen heb je geen drivers nodig hoor. Als je verkeerd geheugen in een pc stopt, dan start die niet eens op. Als je em aanzet, doet die gewoon helemaal niks.
Avatar gebruiker
Arie
 
Berichten: 2527
Woonplaats: Alblasserwaard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: melkkoeien

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor nestor973 » zo sep 17, 2017 18:09

Arie schreef:
Frans V schreef:Idd als hij hem niet in 1 keer herkent is het een kwestie van de goede driver opsnorren en installeren. Mocht die hem dan nog niet herkennen kun je hem vaak kosteloos terugsturen en sturen ze een andere op die je dan kan proberen.

Voor geheugen heb je geen drivers nodig hoor. Als je verkeerd geheugen in een pc stopt, dan start die niet eens op. Als je em aanzet, doet die gewoon helemaal niks.


Denk toch dat ik Arie moet volgen bij deze. Je kan niet zomaar willekeurig RAM dooreen gaan steken. Het is altijd
aanbevolen, zeker voor een pc die constant aan staat, om hetzelfde merk, zelfde type te installeren.

Indien je dat niet meer kan vinden is het zeer verstandig om alle oude geheugen eruit te verwijderen en het nieuwe RAM in één set te kopen.

Mensen die zeggen dat ze't oplossen met een driver, veel succes daarmee :-) Memory is puur hardware based en echt afhankelijk van moederbord tot moederbord. Niet mee klooien dus :-)
Avatar gebruiker
nestor973
 
Berichten: 2640
Woonplaats: Bellem
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Al wat melkt geeft en vliegt, liefst niet gecombineerd.

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor Mellek » ma sep 18, 2017 09:56

Is pc bij Laval na 4 jaar al te oud, Lely draait hier al 18 jaar op de IBM, heb dan geen T4c, maar je kunt gewoon melken hoor. Alleen sommige monteurs snappen er niet te veel meer van en melkcontrole kun je niet rechtstreeks doorsturen.
Mellek
 
Berichten: 2360
Woonplaats: SW_Drenthe
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Melkvee Mechanisatie

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor M H » ma okt 30, 2017 05:06

zo, na een druk zomertje, toch maar weer eens op het forum gaan neuzen :wink:

binnen paar weken komen hier twee monoboxen van GEA te staan. kijk er naar uit. nu per dag dikke 5 uur melktijd en klusjes om melken heen. hoop wel paar uur te kunnen besparen. en beetje flexibeler te kunnen plannen.

beweiden wordt een uitdaging. ben altijd een fanatieke weider geweest, tov gemiddelde boer in Nederland. zal volgend jaar nog wel een puzzelen worden denk ik
M H
 
Berichten: 3064
Woonplaats: driebruggen
Beroep: veehouder

Re: Robotmelken (deel 9)

Berichtdoor hendrik83 » ma okt 30, 2017 07:04

Mooi man, succes ermee
hendrik83
 
Berichten: 175
Woonplaats: oudehaske
Beroep: werkverschaffer voor een leger ambtenaren

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten