Pagina 1 van 1

melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: wo apr 19, 2017 16:35
door Ferdinand
Hoi,

Wie heeft er ervaring met het omhoog bijstellen van het melkvacuüm in een DeLaval VMS melksysteem? Het blijkt dat een (software?) instelling een bovengrens van ongeveer 48 KPa bepaalt, terwijl we graag met 10 KPa meer willen melken. Hoger vacuüm melkt vlotter en beter uit.

Ferdinand

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: wo apr 19, 2017 21:58
door maistro
:shock: :shock:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: do apr 20, 2017 09:38
door Anton
lely gaat maar tot 50... bij de oude a2 kon je gewoon de vaccuumregelateur handmatig verstellen. we hebben toen een aantal jaren op 60kpa gezeten nu maar op 50 :roll:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: do apr 20, 2017 09:45
door h.groothuis
Melk op 45 kpa, als het vacuum meen 4 daar boven of beneden komt gaat hij in alarm :yes: maar die grenzen kun je op het touchscreen aanpassen... en het vacuum opdraaien doe je met de regulateur en op de vacuum pomp kijken hoe hoog je bent.
Vind 58 wel hoog trouwens :roll: Heb je de robot vol en wil je zo sneller melken ? Of heb je te veel taaien ertussen....heb zelf de afname op 200 gezet :yes: worden dus eerder afgenomen. :yes:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: do apr 20, 2017 12:46
door Anton
zit een frequentieregelaar op... kan dus niet handmatig regulateur omhoog draaien

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: do apr 20, 2017 14:15
door john verhaar
Ik heb er natuurlijk helemaal geen verstand van maar Marco heeft veel geprobeerd met zijn botje vooral toen die rond 90 koeien per botje molk en toen kwam toch duidelijk naar boven dat vacuum verhogen wel sneller molk maar dat was maar voor heel even (n) vacuum omlaag dan duurd het ff maar gaat de melksnelheid omhoog (y) met alle voordelen van dien zoals betere uier gezondheid enz. :idea:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: vr apr 21, 2017 09:26
door Anton
melksnelheid is hier gestegen en zakt niet weer.. :no: nu 3,1 bij lely a3 rubber tepelvoering

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: vr apr 21, 2017 16:27
door Corjan
Hier ging melksnelheid ook omhoog. En bleef hoog :!: ........Slotgaten warden er niet beter van (n) Dus weer gewoon op 42. Als je wat wil winnen melk wat natter, en zet dus gewoon een tijd limiet, dat trage melkers niet nog trager worden :idea:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: vr apr 21, 2017 17:09
door postma friesland
Ferdinand werkt met copulsation dus ook aangepaste tepelvoeringen en zuig rust slag


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: zo apr 23, 2017 11:08
door nestor973
Je moet je afvragen of je zo'n vacuum wel onder je koeien wil hebben :shock: :shock:

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

BerichtGeplaatst: di apr 25, 2017 11:36
door Ferdinand
postma friesland schreef:Ferdinand werkt met copulsation dus ook aangepaste tepelvoeringen en zuig rust slag


Sent from my iPhone using Tapatalk


Inderdaad, hoewel een standaard DeLaval voering in het geval van VMS ook prima lijkt te werken. Beker kan dus blijven. Zuigslag wordt veel langer én rustslag ook. Meer rust met betere ontlasting is beter en sneller melken. Probeer maar eens met handmelken..Rustfase (d-fase) móet minimaal 340 msec zijn, minder is een oorzaak van uierinfecties (DrReitsma). Als rust écht is en voldoende lang duurt kun je met veel hoger vacuum melken = profiteren in zuigfase. Sneller uitmelken is beter uitmelken en in het geval van een melkrobot is capaciteit zeker een dingetje.