zonne cellen op daken

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met economie.

Moderator: Moderators

Re: zonne cellen op daken

Berichtdoor john jakobs » do apr 12, 2018 08:26

en tegen welke panelen heeft interpolis het wegens brandgevaar
deze weidegang wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ,, de koeien opstal boeren ,,
john jakobs
 
Berichten: 5738
Woonplaats: oost brabant
Interesses: koeien en techniek

Re: zonne cellen op daken

Berichtdoor van wijk » do apr 12, 2018 09:07

Interpolis ziet brandgevaar door hoge boogspanning als panelen in serie geschakeld zijn. Daarmee sturen ze op mini omvormers per 2 panelen. Maar dat zou ook wel eens een verkooptruc van die omvormers-leverancier kunnen zijn.
Avatar gebruiker
van wijk
 
Berichten: 6054
Woonplaats: Aduard
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Economie, politiek, ruimtelijke ordening

Re: zonne cellen op daken

Berichtdoor auke » do apr 12, 2018 09:17

Hans van Bergen schreef:was het verschil tussen glas glas en glas folie :?: :?: :shock: :?


samenstelling van het paneel. glas glas is langere levensduur zeggen ze

===
Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare zonnepanelen wegnemen. Dit betekent een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie.

Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor moet een zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

Een glas-glas-zonnepaneel daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

Glas-glas zonnepanelen zijn er in 2 vormen:

Panelen met een aluminium frame
Frameloze panelen
De zonnepanelen met aluminium frame zijn nauwelijks van gangbare zonnepanelen te onderscheiden. Alleen vanaf de achterzijde is het zichtbaar dat glas gebruikt is in plaats van kunststof.

De frameloze zonnepanelen zien er beduidend anders uit. Het geheel is in feite één stuk glas, met aan de achterzijde de connectoren. In de meeste gevallen zijn deze volledig zwart uitgevoerd.Hoeveel meeropbrengst met glas-glas zonnepanelen?
Fabrikanten beweren dat glas-glas zonnepanelen op den duur 25% meer opbrengst hebben. Indien dit alleen te wijten is aan het verschil in degradatie is dit percentage nogal positief voorgesteld. Zonnepanelen.net heeft berekend (zie hieronder) dat het verschil 5% is na 25 jaar. Uitgangspunt vormen daarbij de garanties die fabrikanten claimen. (verschil berekend met vermogensgarantie van 80%/25 jaar voor gangbare zonnepanelen versus 87%/30 jaar voor glas-glas zonnepanelen)
Schoonheid verdwijnt, bunders blijven !
auke
 
Berichten: 11956
Woonplaats: drenthe
Beroep: veehouder/docent

Vorige

Keer terug naar Koe en economie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten