Drainage en onder-drainage

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met economie.

Moderator: Moderators

Drainage en onder-drainage

Berichtdoor MelkboerLuc » ma maart 19, 2018 21:41

M H schreef:
Arno schreef:
M H schreef:precies Het Honderd, dat is de truc. drain staat dus hele leven onder water, hebben hier al 6 ha paar jaar geleden gedaan. nu gaan we op een ha of 5 na alles doen. in combi met waterschap, die onze hele polder met allerlei metingen in de gaten houden. of er daadwerkelijk zoveel winst te halen is op het gebied van CO2 en bodemdaling.

met moeras aanleggen verslechter je het milieu veel harder, doordat er dan veel meer methaan vrij komt, wat volgens de geleerden knap beroerder is dan CO2


Ik snap niet hoe dat water bij die drainage komt :?: ,principe van drain op klei is sponseffect ,water trek naar droogste grond toe wat altijd om je drainagepijp is maar als daar altijd water in staat werkt dat principe niet ,hoe werkt dat op veen dan :?:


toch werkt het hier wel wat betreft nattigheid, percelen zijn iets eerder droog. water zoekt dan toch de weg van de minste weerstand op schijnbaar. zelf vind ik de winst in voorjaar en najaar, minder dan wordt gezegd. weideseizoen zou 3 weken verlengd kunnen worden. is in mijn ogen geen week. als het nat wordt in het najaar, wordt het ook op deze percelen al snel te nat. maar ze zijn wel eerder droog. scheelt wel een paar dagen.

grootste winst is waarschijnlijk de zomerperiode. minder bodemdaling, door hoger grondwaterpeil. alleen zie je dat als boer niet binnen een paar jaar. en super droge zomers hebben wij hier de laatste 3 jaar ook niet gehad. om aan te tonen dat hier het gras bleef groeien en de overige percelen niet.

tot nu toe zijn er weinig alternatieven, maar wie weet wat de toekomst brengen gaat.


Hier verder alles over drainage
Freedom of speech: je hebt altijd het recht om te veranderen van mening en te beamen dat ik eigenlijk gelijk had ---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4443
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Keer terug naar Koe en economie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten