melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met melkproductie.

Moderator: Moderators

melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Ferdinand » wo apr 19, 2017 16:35

Hoi,

Wie heeft er ervaring met het omhoog bijstellen van het melkvacuüm in een DeLaval VMS melksysteem? Het blijkt dat een (software?) instelling een bovengrens van ongeveer 48 KPa bepaalt, terwijl we graag met 10 KPa meer willen melken. Hoger vacuüm melkt vlotter en beter uit.

Ferdinand
Ferdinand
 
Berichten: 30

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor maistro » wo apr 19, 2017 21:58

:shock: :shock:
De overheid maakt spelregels die de logica van zuinig boeren onlogisch maakt.....
maistro
 
Berichten: 4393

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Anton » do apr 20, 2017 09:38

lely gaat maar tot 50... bij de oude a2 kon je gewoon de vaccuumregelateur handmatig verstellen. we hebben toen een aantal jaren op 60kpa gezeten nu maar op 50 :roll:
alles draait weer top
Anton
 
Berichten: 1256
Woonplaats: Gaast
Beroep: Melkveehouder
Interesses: koeien en alles daaromheen

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor h.groothuis » do apr 20, 2017 09:45

Melk op 45 kpa, als het vacuum meen 4 daar boven of beneden komt gaat hij in alarm :yes: maar die grenzen kun je op het touchscreen aanpassen... en het vacuum opdraaien doe je met de regulateur en op de vacuum pomp kijken hoe hoog je bent.
Vind 58 wel hoog trouwens :roll: Heb je de robot vol en wil je zo sneller melken ? Of heb je te veel taaien ertussen....heb zelf de afname op 200 gezet :yes: worden dus eerder afgenomen. :yes:
h.groothuis
 
Berichten: 377

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Anton » do apr 20, 2017 12:46

zit een frequentieregelaar op... kan dus niet handmatig regulateur omhoog draaien
alles draait weer top
Anton
 
Berichten: 1256
Woonplaats: Gaast
Beroep: Melkveehouder
Interesses: koeien en alles daaromheen

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor john verhaar » do apr 20, 2017 14:15

Ik heb er natuurlijk helemaal geen verstand van maar Marco heeft veel geprobeerd met zijn botje vooral toen die rond 90 koeien per botje molk en toen kwam toch duidelijk naar boven dat vacuum verhogen wel sneller molk maar dat was maar voor heel even (n) vacuum omlaag dan duurd het ff maar gaat de melksnelheid omhoog (y) met alle voordelen van dien zoals betere uier gezondheid enz. :idea:
Vroeger had ik een hekel aan werken,maar nu kan ik er uren naar kijken
john verhaar
 
Berichten: 4301
Woonplaats: Bad axe MI usa
Beroep: dairyfarmer
Interesses: crossbreeding and dollars

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Anton » vr apr 21, 2017 09:26

melksnelheid is hier gestegen en zakt niet weer.. :no: nu 3,1 bij lely a3 rubber tepelvoering
alles draait weer top
Anton
 
Berichten: 1256
Woonplaats: Gaast
Beroep: Melkveehouder
Interesses: koeien en alles daaromheen

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Corjan » vr apr 21, 2017 16:27

Hier ging melksnelheid ook omhoog. En bleef hoog :!: ........Slotgaten warden er niet beter van (n) Dus weer gewoon op 42. Als je wat wil winnen melk wat natter, en zet dus gewoon een tijd limiet, dat trage melkers niet nog trager worden :idea:
Ik heb geen tijd om te haasten!!
Avatar gebruiker
Corjan
 
Berichten: 14993
Woonplaats: Tillsonburg, Ontario, Canada
Beroep: Dairy Farmer
Interesses: Koeien en muziek

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor postma friesland » vr apr 21, 2017 17:09

Ferdinand werkt met copulsation dus ook aangepaste tepelvoeringen en zuig rust slag


Sent from my iPhone using Tapatalk
postma friesland
 
Berichten: 637
Woonplaats: Saskatoon
Beroep: dairy farmer
Interesses: koeien, voeren.

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor nestor973 » zo apr 23, 2017 11:08

Je moet je afvragen of je zo'n vacuum wel onder je koeien wil hebben :shock: :shock:
Avatar gebruiker
nestor973
 
Berichten: 2629
Woonplaats: Bellem
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Al wat melkt geeft en vliegt, liefst niet gecombineerd.

Re: melken met 58 KPa in VMS melkrobot

Berichtdoor Ferdinand » di apr 25, 2017 11:36

postma friesland schreef:Ferdinand werkt met copulsation dus ook aangepaste tepelvoeringen en zuig rust slag


Sent from my iPhone using Tapatalk


Inderdaad, hoewel een standaard DeLaval voering in het geval van VMS ook prima lijkt te werken. Beker kan dus blijven. Zuigslag wordt veel langer én rustslag ook. Meer rust met betere ontlasting is beter en sneller melken. Probeer maar eens met handmelken..Rustfase (d-fase) móet minimaal 340 msec zijn, minder is een oorzaak van uierinfecties (DrReitsma). Als rust écht is en voldoende lang duurt kun je met veel hoger vacuum melken = profiteren in zuigfase. Sneller uitmelken is beter uitmelken en in het geval van een melkrobot is capaciteit zeker een dingetje.
Ferdinand
 
Berichten: 30


Keer terug naar Koe en melken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten