en zo zou het wel eens kunnen dat Milcobel in één klap 10 miljoen liter melk minder "overschotmelk" binnen krijgt
https://www.lafranceagricole.fr/actuali ... 19141.html : vechten al 6 jaar om hun vergunning te verkrijgen.
Ik hoor ook geluiden dat ongeveer 100 miljoen liter melk van Milco zou vertrekken naar die andere (Waalse) melkerij die al ophaalt in de streek. Erg pijnlijk dat dit veelal op enkele km's van de eigen cooperatieve fabriek gebeurt..
De reden: Milcobel moet zijn "overschotmelk" in poeder duwen en dat brengt niet genoeg op. Ook mozarella (30-40% van de Milco productie) is het kneusje in het corona-tijdperk vanwege minder consumptie van luxe strooi-kaas op de pizza's
Wat zal LDA doen om de "nieuwe" melk te verwerken? Een poedertoren bouwen (of in gebruik nemen want ze zijn er mee bezig) en mozarella gaan maken.
Een boekhoudkantoor dat ik hier niet zal vernoemen heeft in onze provincie nog een 70-100 tal melkveehouderij projecten klaar staan of on-hold staan om bij gunstige signalen onmiddellijk "uit de startblokken te schieten"
Het worden ongetwijfeld nog spannende tijden met de Vlaamse melk.