Belangen Vleesveehouders niet veilig bij LTO Nederland

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met management.

Moderator: Moderators

Belangen Vleesveehouders niet veilig bij LTO Nederland

Berichtdoor Heijdra » vr feb 24, 2012 09:25

LTO Nederland heeft eraan meegewerkt dat Nederlandse Vleesveehouders in totaal een bedrag van € 200.000,- zijn misgelopen. Deze GLB inkomenssteun lag voor ons klaar op basis van de regeling Diervriendelijk Produceren en was specifiek bedoeld voor de sector vleesrunderen. Inmiddels is dit geld verdeeld onder de sectoren vleeskuikens, leghennen, vleeskalveren en/of varkens.

Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van LTO Nederland heeft het Ministerie van EL&I het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming als enige certificaat goedgekeurd voor de toekenning van de vergoeding uit deze regeling. Iedereen, dus ook LTO vertegenwoordigers wist dat geen enkele NEDERLANDSE vleesveehouder op 1-1-2011 gecertificeerd kón zijn door de Dierenbescherming, simpelweg omdat met deze sterren destijds alleen in het buitenland werden rondgestrooid.

In 2011 vroegen 33 vleesveehouders bij hun meitelling de desbetreffende steun aan. Uiteraard werden alle 33 aanvragen afgewezen. Slechts 7 collega’s tekenden bezwaar aan en 2 van hen lieten het op een hoorzitting aankomen. Inmiddels is ook hierop negatief beslist door Dienst Regeling. De reden: u bent niet in het bezit van het Beter Leven Keurmerk. Het gevolg: geld dat specifiek bestemd was voor steun aan Nederlandse Vleesveehouders, is daar niet terecht gekomen. En daar heeft LTO Nederland aan meegeholpen!
Heijdra
 
Berichten: 3

Re: Belangen Vleesveehouders niet veilig bij LTO Nederland

Berichtdoor Geel » vr maart 02, 2012 22:16

Maar wij wisten toch allang al dat de LTO een stelletje ambtenaren is dat totaal niet voor onze belangen opkomt en er zit om eigen portemonnee te vullen.
Een stukje zilter zo vlakbij de Waddenzee
Avatar gebruiker
Geel
 
Berichten: 42
Woonplaats: Zurich (frl)
Beroep: agrarier/melkmachinemonteur
Interesses: vleesvee/melkvee/mechanisatie/automatisering


Keer terug naar Vleesveemanagement

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten