editorial: selfie met biefstuk

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met management.

Moderator: Moderators

editorial: selfie met biefstuk

Berichtdoor Guy » ma sep 29, 2014 08:26

Selfie met biefstuk: waar wachten we op?
Elke medaille heeft twee kanten: een mooie kant en een minder mooie kant. Dat hebben we met de Russische boycot van fruit en groenten nog maar eens ondervonden. Voor onze groenten- en fruittelers en onze varkensboeren die het al niet gemakkelijk hadden, is het verlies aan markt een zeer spijtige zaak. Hun inkomen staat stevig onder druk. Tot zover de minder mooie kant. Maar er zijn ook positieve gevolgen aan de boycot. Ik benoem er twee.
Een eerste positief gevolg is dat de Russische boycot de land- en tuinbouw plotseling in een ander, positiever daglicht heeft gezet. De sector is in een paar weken tijd van dierenmishandelaar en mi-lieuvervuiler tot knuffelsector geworden in de landelijke pers. Overal worden ook acties ondernomen om de getroffen sectoren te ondersteunen. Niet in het minst door de distributiesector zoals Aldi of Delhaize, die uitpakken met reclame-
uitingen ten voordele van de lokale peren- en groenteproductie. Niet in het minst ook door de consumenten zelf met hun selfie-acties op social media zoals Facebook. Een foto van jezelf maken met een peer of tomaat, het is uitgegroeid tot een ware hype.
Tweede positieve kant: volgens het Vlaams Instituut voor Landbouwonderzoek Ilvo (zie ook op pagina 20-22, ‘Voederen met alternatieven’) kan het mestvee goed overweg met appelen en peren in het rantsoen. Zij het met mate
vanwege mogelijke alcoholintoxicatie. Maar toch, er liggen daar wat kansen voor de cijferaars onder ons om de productiekostprijs naar beneden bij te stellen.
Maar ik onthoud uiteindelijk vooral het eerste: er is opnieuw een positieve flow aanwezig in de maatschappij voor voedsel. Nu nog een selfie-actie met een biefstuk in de mond.
Guy
Moderator
 
Berichten: 156
Woonplaats: Arnhem (N)
Beroep: Hoofdredacteur VeeteeltVlees

Keer terug naar Vleesveemanagement

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron