Producentenorganisaties van boerennatuur?

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met management.

Moderator: Moderators

Producentenorganisaties van boerennatuur?

Berichtdoor Guy » ma apr 25, 2016 08:04

Op het jaarlijks congres ‘Forum for the Future of Agriculture’ van de Europese landeigenaars, overhandigde het European Environmetal Bureau namens een honderdtal Europese milieubewegingen een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, een brief waarin zij met aandrang pleiten om – naast een fitness-check van de vergroeningsmaatregelen – ook het huidige gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) tegen het licht te houden. Het nieuws haalde de pers niet of nauwelijks.
De milieubewegingen winden er in de brief geen doekjes om: de vergroening faalt in velerlei aspecten, maar ook het landbouwbeleid. ‘Het lukt niet om via het GLB de boeren een waardig inkomen te garanderen’, luidt het. Een van de ondertekenaars van de brief, het Belgische Natuurpunt, liet in dat kader zelfs optekenen: ‘Zonder een eerlijk inkomen voor de boer is een groen landbouwbeleid gewoon onmogelijk. We moeten de individuele boer wat meer ontzien.’ De focus moet gaan naar een ander landbouwbeleid dat de boeren perspectieven biedt, waardoor marges ontstaan voor meer loon en voor meer boerenlandnatuur, aldus nog Natuurpunt.
Dat is een serieuze ommekeer in de gedachten van de milieubeweging. Ik mag hopen dat die ommekeer van lange duur is. Empathie – de sleutel tot elk succes – is immers een werkwoord en is niet enkel een zaak van opeisen, maar zeker ook van schenken.
Aan de andere kant moeten boerenbelangenbehartigers nadenken over hoe we sneller uit kunnen komen op het ideaalbeeld dat iedere Europese boer meedenkt over zijn bijdrage aan natuur, biodiversiteit en milieu op het bedrijf. Via de oprichting van lokale producentenorganisaties van boerennatuur misschien?
Guy
Moderator
 
Berichten: 156
Woonplaats: Arnhem (N)
Beroep: Hoofdredacteur VeeteeltVlees

Re: Producentenorganisaties van boerennatuur?

Berichtdoor G.U. » ma apr 25, 2016 08:43

Die club weten wel wat zeuren is... Er is in de afgelopen 500 jaar niet zoveel bos geweest in europa als nu. 't Gaat hartstikke best met de natuur
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 6866
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: Boer


Keer terug naar Vleesveemanagement

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten