Wat eten we vandaag? (deel 2)

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met voeding.

Moderator: Moderators

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » ma sep 14, 2020 17:47

opelmanta schreef:
Poekske schreef:Als je zelfs een worst maakt en je voert er 70kg van per dag ist ellende, genoeg gezien veel teveel verlies

Beetje gek zin van een slager. Je hebt wel gelijk.
Twee hectare verkopen als het je erg dwars zit of de twee hectare die eerder rijp is eerder hakselen in aparte bult denk ik. En dan voor het mooie alles net onder de kolf afknippen.
Of alles in CCM en in de slurf.

De slager heeft wel zen oogjes open gehouden voor en ook tijdens zijn zelfstandigslagerijbestaan :yes:
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor MelkboerLuc » ma sep 14, 2020 19:45

opelmanta schreef: En dan voor het mooie alles net onder de kolf afknippen.

En als iemand daar een fotootje durft van maken zijn we in één klap wereldberoemd
Aan het eind komt alles goed en als het nog niet goed gekomen is dan is het gewoon nog het einde niet.
[b]onze verse nagelnieuwe website
---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4568
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor hulsteins » ma sep 14, 2020 21:07

2 of 3 hectare tarwe of triticale combinen en dan malen en in een slurf :arrow:
onbeperkt houdbaar en nul verlies


dat de maïs zetmeel langzamer is enzo
bij die hoeveelheden ,
is allemaal theoretisch gezeur achter de komma
hulsteins
 
Berichten: 4338
Woonplaats: chez nous
Beroep: opportunist
Interesses: hooi én stro maar weer

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » di sep 15, 2020 04:03

MelkboerLuc schreef:
opelmanta schreef: En dan voor het mooie alles net onder de kolf afknippen.

En als iemand daar een fotootje durft van maken zijn we in één klap wereldberoemd

Ben je nu al Luc :wink:
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor MelkboerLuc » di sep 15, 2020 09:16

Hoog hakselen zou natturlijk een bult werk en kosten en zorgen minderen.
Hoe zou dat hoog hakselen praktisch in zijn werk gaan?
Hoe hoog kan bijvoorbeeld met een Claas (van loonwerker L.) van de grond.
En bestaan daar tabelletjes van wat de winst of de vermeerdering zou zijn in zetmeel. Vertering of Vemmetjes?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Aan het eind komt alles goed en als het nog niet goed gekomen is dan is het gewoon nog het einde niet.
[b]onze verse nagelnieuwe website
---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4568
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » di sep 15, 2020 10:14

MelkboerLuc schreef:Hoog hakselen zou natturlijk een bult werk en kosten en zorgen minderen.
Hoe zou dat hoog hakselen praktisch in zijn werk gaan?
Hoe hoog kan bijvoorbeeld met een Claas (van loonwerker L.) van de grond.
En bestaan daar tabelletjes van wat de winst of de vermeerdering zou zijn in zetmeel. Vertering of Vemmetjes?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

Gewoon tegen a.l. Zeggen, doe maar een stoppel van 20 cm. Of dertig. En als a niet rijd dan zeg je het tegen d. :mrgreen:
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Richt » di sep 15, 2020 11:07

MelkboerLuc schreef:Hoog hakselen zou natturlijk een bult werk en kosten en zorgen minderen.
Hoe zou dat hoog hakselen praktisch in zijn werk gaan?
Hoe hoog kan bijvoorbeeld met een Claas (van loonwerker L.) van de grond.
En bestaan daar tabelletjes van wat de winst of de vermeerdering zou zijn in zetmeel. Vertering of Vemmetjes?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


Hakselaar kan een heel eind van de grond hakkelen, moet de chauffeur gewoon instellen, zo moeilijk kan dat niet zijn.
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 2035
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, techniek

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor MelkboerLuc » di sep 15, 2020 11:12

Poekske schreef:Gewoon tegen a.l. Zeggen, doe maar een stoppel van 20 cm. Of dertig. En als a niet rijd dan zeg je het tegen d. :mrgreen:

Ik heb even gebeld met Andy en een 30 cm moet goed lukken. Maar scheelt nog niet te veel in volume zegt hij.
En de korrelkneuzer staat altijd al op het nauwste



Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Aan het eind komt alles goed en als het nog niet goed gekomen is dan is het gewoon nog het einde niet.
[b]onze verse nagelnieuwe website
---> Bedrijf
Avatar gebruiker
MelkboerLuc
 
Berichten: 4568
Woonplaats: (B) Jabbeke
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Koeien + melk

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » di sep 15, 2020 14:04

MelkboerLuc schreef:
Poekske schreef:Gewoon tegen a.l. Zeggen, doe maar een stoppel van 20 cm. Of dertig. En als a niet rijd dan zeg je het tegen d. :mrgreen:

Ik heb even gebeld met Andy en een 30 cm moet goed lukken. Maar scheelt nog niet te veel in volume zegt hij.
En de korrelkneuzer staat altijd al op het nauwste



Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

Veel gezonder voer zal je hebben. En 20cm hoger hakselen is toch al 10% minder volume. Op sommige percelen 50
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Jappie » di sep 15, 2020 15:01

10 jaar terug ook zoals Luc bezig geweest, hoop drukte en werk voor niks.
Gewoon hakselen desnoods wat hoger knippen.
Alles wat je uitgegeven hebt pakt niemand je weer af!
https://www.facebook.com/bergsmadrain
Jappie
 
Berichten: 2880
Woonplaats: Oudehaske
Beroep: Melkveehouder/ZZP-er

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor MarcB » di sep 15, 2020 17:13

MelkboerLuc schreef:
Poekske schreef:Gewoon tegen a.l. Zeggen, doe maar een stoppel van 20 cm. Of dertig. En als a niet rijd dan zeg je het tegen d. :mrgreen:

Ik heb even gebeld met Andy en een 30 cm moet goed lukken. Maar scheelt nog niet te veel in volume zegt hij.
En de korrelkneuzer staat altijd al op het nauwste



Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


hier hakselen we altijd op 30cm en bij lange majs gaan we zelf naar de 50cm
Avatar gebruiker
MarcB
 
Berichten: 1536
Woonplaats: Kibæk
Beroep: melkveehouder
Interesses: economie en alles wat er bij komt kijken

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » di sep 15, 2020 17:21

MarcB schreef:
MelkboerLuc schreef:
Poekske schreef:Gewoon tegen a.l. Zeggen, doe maar een stoppel van 20 cm. Of dertig. En als a niet rijd dan zeg je het tegen d. :mrgreen:

Ik heb even gebeld met Andy en een 30 cm moet goed lukken. Maar scheelt nog niet te veel in volume zegt hij.
En de korrelkneuzer staat altijd al op het nauwste



Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


hier hakselen we altijd op 30cm en bij lange majs gaan we zelf naar de 50cm

Durft niemand hier... Liever kopen ze kv aan en verkopen mais of gras soms...
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor G.U. » di sep 15, 2020 17:53

Die onderste 30 cm is nu net het minst smakelijk dus daar kun je prima zonder. Behalve als je zoveel mogelijk tonnen moet hebben natuurlijk, dan moet hij bij de grond om af geknipt worden
Wâldgaren dairy
G.U.
 
Berichten: 6927
Woonplaats: Rinsumageast
Beroep: Boer

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor Poekske » di sep 15, 2020 18:15

G.U. schreef:Die onderste 30 cm is nu net het minst smakelijk dus daar kun je prima zonder. Behalve als je zoveel mogelijk tonnen moet hebben natuurlijk, dan moet hij bij de grond om af geknipt worden

Zeg ik ook al jaren... Maar liever een wortel in de kuil dan 10cm.meer stok
Poekske
 
Berichten: 176

Re: Wat eten we vandaag? (deel 2)

Berichtdoor boer pieter » di sep 15, 2020 18:27

hier doet bijna iedereen dat ook omdat er veel zand onder aan de stok zit
boer pieter
 
Berichten: 10700
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en voer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten