Schoonvelde schreef:G.U. schreef:Een koe selecteert met haar neus. Als elke hap hetzelfde ruikt dan zal ze ook niet meer in het voer omroeren om nog een lekkerder hapje te zoeken. En daar ligt het geheim van het voorweken. Daardoor gaat alles hetzelfde ruiken en smaken.
Idd vooral goed voorweken minimaal 10 uur is belangrijk. Soms lukt t ff niet en dan zie je meteen dunnere mest. CV voeren werkt volgens mij het beste met sodagrain en dat deden we niet. Een paar jaar terug gestopt met cv voeren , nu een goede adviseur erbij en moet zeggen het loopt mooi. Voeren heel weinig brok meer in robots, veel zelf gemaakte sodagrain en raapschilfers.
We melken harder en de voerkosten zijn lager. De koeien lopen goed op de robot. Ik ben wel benieuwd hoe het hartje zomer loopt met warm weer, koeien krijgen uiteraard veel zetmeel nu.
Hoeveel zetmeel voor je nu
Wat is de productie van de koeien, wat is ''harder''?
wat zijn de voerkosten, wat is ''lager''?