Emigratie.

Discussieer hier over alles wat te maken heeft met economie.

Moderator: Moderators

Re: Emigratie.

Berichtdoor Hans van Bergen » ma jul 13, 2020 17:52

Iedereen stopt een keer met boeren ok int buutnland.
Atlantic heeft 110 klauwgezondheid en zijn dochters hebben 35% minder klauwproblemen. Paramount 96 en zijn dochters hebben 7% meer klauwproblemen. Bron Digiklauw :D
Hans van Bergen
 
Berichten: 13019
Woonplaats: Oeffelt
Beroep: veehouder
Interesses: melkveehouderij, 1 specefieke vrouw

Re: Emigratie.

Berichtdoor Richt » ma jul 13, 2020 18:23

Hans van Bergen schreef:Iedereen stopt een keer met boeren ok int buutnland.


vraag is gaat en kan bedrijf door gaan of houd het gewoon op
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 2380
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, techniek

Re: Emigratie.

Berichtdoor Kiwi » ma jul 13, 2020 20:51

Emigratie is niet voor iedereen. Ben zelf in 2000 vertrokken (was net voor mkz geloof ik). Heb het hier erg naar mijn zin, maar voor sommigen te ver weg van familie. Ook hier komen er meer regeltjes en leven is misschien wel makkelijker (en beter??) als je niet eigen baas bent. Gewoon in loondienst, doe een goede dag werk (en doe het goed, loop de kantjes er niet van af) en als dat gedaan is, is de rest van de dag van jou. Waarschijnlijk niet wat iedereen wil horen maar is realiteit. Zie hier genoeg voorbeelden om me heen van mensen die hard werken en een goede job doen en dan is de baas tevreden en is er veel mogelijk (in overleg) als je tijd vrijaf wil, gedurende de dag er even tussenuit wil voor een school activiteit of zoiets. Waar een wil is,is een weg. Er is meer in het leven dan boeren alleen.
Doe het persoonlijk nog graag, maar ben nu 20 jaar ouder en kijk er iets anders tegen aan. Vindt het nu leuker en interessanter om hier en daar aan het werk te zijn voor kortere tijd. En waardeer mijn goede gezondheid nu meer dan 20 jaar terug. En nu weer aan het werk.
Kiwi
 
Berichten: 183


Re: Emigratie.

Berichtdoor Roderick » wo jul 15, 2020 00:22

Willem, beste kerel met een machtig mooi bedrijf.
Heb in het begin nog wat pinken van hem gekocht, die hier nu nog lopen als beste oude koeien. :yes: (y) (y)
Buiten dat heeft broer daar op de farm nog een fabricage bedrijf voor kiepers en dat soort spul. :yes: (y)

http://www.ojb-industries.com/

Afbeelding

Afbeelding
Deze week: Hot tub is up and running :D (y)
Roderick
 
Berichten: 8408
Woonplaats: Woodstock Ontario Canada
Beroep: boertje
Interesses: brede interesses

Re: Emigratie.

Berichtdoor macdonalds » do jul 16, 2020 18:46

Kiwi schreef:Emigratie is niet voor iedereen. Ben zelf in 2000 vertrokken (was net voor mkz geloof ik). Heb het hier erg naar mijn zin, maar voor sommigen te ver weg van familie. Ook hier komen er meer regeltjes en leven is misschien wel makkelijker (en beter??) als je niet eigen baas bent. Gewoon in loondienst, doe een goede dag werk (en doe het goed, loop de kantjes er niet van af) en als dat gedaan is, is de rest van de dag van jou. Waarschijnlijk niet wat iedereen wil horen maar is realiteit. Zie hier genoeg voorbeelden om me heen van mensen die hard werken en een goede job doen en dan is de baas tevreden en is er veel mogelijk (in overleg) als je tijd vrijaf wil, gedurende de dag er even tussenuit wil voor een school activiteit of zoiets. Waar een wil is,is een weg. Er is meer in het leven dan boeren alleen.
Doe het persoonlijk nog graag, maar ben nu 20 jaar ouder en kijk er iets anders tegen aan. Vindt het nu leuker en interessanter om hier en daar aan het werk te zijn voor kortere tijd. En waardeer mijn goede gezondheid nu meer dan 20 jaar terug. En nu weer aan het werk.


klinkt geweldig mooi, maar bij landverhuizing moet je ook beter worden. een baan kun je ook in nederland krijgen, een boerderijtje vaak niet :wink: . en als je als ondernemer werk leef balans niet kan regelen is er wat mis
Het is net wat je wil. en op welke leeftijd je ook vertrek, geld om na je pensioen van te leven moet je zelf opbouwen, or ?
there should be time no longer
macdonalds
 
Berichten: 1118
Woonplaats: Manitoba, Canada and Minnesota, USA
Beroep: dairy, crop, hog and poultry farmer

Re: Emigratie.

Berichtdoor Kiwi » zo jul 19, 2020 23:27

wat ik wil zeggen is dat emigratie een hele stap is en dat boeren niet heilig is. Zijn meerdere manieren om gelukkig te zijn/worden en emigreren om ergens anders te gaan boeren kan daar 1 van zijn, maar is zeker niet de enigste manier. Maar net wat je ligt.
Kiwi
 
Berichten: 183

Re: Emigratie.

Berichtdoor boer pieter » ma jul 20, 2020 09:18

is natuurlijk waar maar je gaat niet emigreren voor niks (sommige mensen wel) de meeste mensen maken wel een wel overwogen stap in hun leven ,voor mij was het makkelijk ik zelf hecht niet snel ergens aan en voel mij overal snel thuis maar voor mijn vrouw is dat anders dus hebben wij voor denemarken gekozen ,omdat het toch relatief makkelijk te berijden is met de auto ,nu na dik 20 jaar in dk te wonen vind ik zelf ook wel dat het een voor deel is ,niet dat ik vaak in nl kom maar mijn ouders worden wel wat minder dus is het toch wel fijn om af en toe even een weekend langs te rijden ,
boer pieter
 
Berichten: 11563
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: Emigratie.

Berichtdoor hulsteins » wo jul 22, 2020 21:20

dan ben je niet geëmigreerd maar woon je gewoon heel ver

NL is klein dus als je heel ver woont woon je in 't buitenland

je woon in 't buitenland maar in je gedachte woon je nog in NL

Vaak terug ,
als je terug ben al weer plannen wanneer je wéér terug ga
dagelijks bellen en mailen , NL tv kijken enz enz :arrow: je woon nog in NL maar heel ver
dat is mijn mening
hulsteins
 
Berichten: 4579
Woonplaats: chez nous
Beroep: opportunist
Interesses: hooi én stro maar weer

Re: Emigratie.

Berichtdoor boer pieter » do jul 23, 2020 12:23

niet helemaal met jou eens :no: maar tegenwoordig met internet enz ben je nergens meer ver weg ,nu is het gewoon gemakkelijker dan 20 jaar geleden ,toen wij hier kwamen ,hadden we de eerste paar jaar geen internet, en als ik terug denk dan is het toch verrekte handig
boer pieter
 
Berichten: 11563
Woonplaats: denemarken
Beroep: veehouder
Interesses: vee houderij

Re: Emigratie.

Berichtdoor Richt » do jul 23, 2020 16:43

boer pieter schreef:niet helemaal met jou eens :no: maar tegenwoordig met internet enz ben je nergens meer ver weg ,nu is het gewoon gemakkelijker dan 20 jaar geleden ,toen wij hier kwamen ,hadden we de eerste paar jaar geen internet, en als ik terug denk dan is het toch verrekte handigtoch wel, merk het onderhand ook met men ouders, steeds NL TV kijken, nieuws uit NL volgen. ben je steeds kop bij NL, maar je hebt er niks aan.
Ik lees uit NL alleen nog wat vak websites uit NL, maar net zo als ik wat op franse en engelse vak websites lees, niet perse omdat het uit NL komt, wel steeds minder NL vak websites, thema's zijn daar onderhand alleen nog nationale landbouw politiek, demonstraties, stikstof, alles waar buiten NL niemand last van heeft.

Verder interesseert NL nieuws mij niet erg, wij wonen in Duitsland, dus wat hier gebeurt is belangrijker voor ons, en als we al naar NL gaan dan net als de Duitsers, voor wat boodschappen die hier niet te krijgen zijn, maar dat moet juist als je ingeburgerd bent hier, doen de Duitsers ook, soms nog vaker als wij :oops:
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 2380
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, techniek

Re: Emigratie.

Berichtdoor kobonde » do jul 23, 2020 18:05

In Duitsland of Denemarken gaan wonen, zie meer als verhuizen dan emigreren. Het cultuur verschil is niet groter dan een
Brabander die naar Friesland verhuisd. Toch zijn er ook wel grote verschillen, Wij vinden DK een erg prettig land om te wonen
en gaan nooit meer terug, alleen voor familie bezoek. De drukte overal en het verkeer in NL staan ons erg tegen, je kan nergens
door rijden of het is druk of men rijdt massaal links met lage snelheid.
kobonde
 
Berichten: 1991
Woonplaats: Denemarken
Beroep: Veehouder
Interesses: Vrouwen en koeien

Re: Emigratie.

Berichtdoor W.A » zo jul 26, 2020 09:39

Voor alle 'specialisten' op emigratie gebied... Veel verhalen van rond 2e wereldoorlog,maar ook begin jaren 90. Succes en ellende. Ik ben er bijna doorheen. Vind boeken nooit leuk maar dit boeit wel!

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk
Afbeelding
Avatar gebruiker
W.A
 
Berichten: 1161
Woonplaats: Hongarije
Beroep: Melkveehouder.
Interesses: Koetjes/economie

Re: Emigratie.

Berichtdoor melker » zo jul 26, 2020 09:55

(y) Allemaal waar gebeurde verhalen, van sommige weet ik hoe het verder is afgelopen, kan zo nog een vervolg van komen.
Ben zelf ooit ook wel bij mensen in NieuwZeeland geweest waar ook echt alles mis ging, woonden in sober huisje achteraf en ook nooit weer terug geweest in NL, was geen geld voor.
melker
 
Berichten: 6510
Woonplaats: OOSTRUM
Beroep: BOER
Interesses: alles

Re: Emigratie.

Berichtdoor Adriaantje » wo jun 16, 2021 18:57

Adriaantje
 
Berichten: 33

VorigeVolgende

Keer terug naar Koe en economie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten