Actualiteiten (deel 5)

Bespreek hier onderwerpen die niet direct met veeteelt te maken hebben.

Moderator: Moderators

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Mellek » vr jun 24, 2022 11:59

Kon mooi na de corona weer.
Was zelf aan het inkuilen dus geen tijd.
Hoorde ook dat er boeren alles lieten balen persen zodat ze naar Stroe konden..
Mellek
 
Berichten: 2896
Woonplaats: SW_Drenthe
Beroep: Melkveehouder
Interesses: Melkvee Mechanisatie

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jan.nl » vr jun 24, 2022 12:27

Poekske schreef:Maw, de boeren hebben hun feestje gddehad en zijn samen gekomen en het was leuk. ?


De reden is zeker niet leuk :no: ,maar als we toch met z,n allen gaan moet het wel robuust en met sfeer zijn.
Al snap ik ook dat het vanuit het verre noorden met een trekker veel gevraagd is. :yes:
jan.nl
 
Berichten: 10163
Woonplaats: lopik
Beroep: boer&recreatie
Interesses: vrije tijd ,sport & koeien

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Richt » vr jun 24, 2022 18:22

Mellek schreef:Hoorde ook dat er boeren alles lieten balen persen zodat ze naar Stroe konden..


dure dag word het dan :shock:
Avatar gebruiker
Richt
 
Berichten: 2790
Woonplaats: Ost Friesland
Beroep: Melkveehouder
Interesses: veehouderij, landbouw algemeen, techniek

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jan.nl » vr jun 24, 2022 21:08

Richt schreef:
Mellek schreef:Hoorde ook dat er boeren alles lieten balen persen zodat ze naar Stroe konden..


dure dag word het dan :shock:


Wat is duur,als de overheid je gaat onteigen wordt je in het pak genaaid :wink:
jan.nl
 
Berichten: 10163
Woonplaats: lopik
Beroep: boer&recreatie
Interesses: vrije tijd ,sport & koeien

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Henk » za jun 25, 2022 08:39

Ondertussen is de wet toch aangenomen door de kamer...
CDA en VVD waren eerst faliekant tegen maar vonden het zachte pluche kennelijk toch belangrijker dan hun ruggengraat...

Gisteren zat boer Koos bij Op1. Had dit slaapverwekkend programma nog nooit gezien maar ik werd getipt dat Koos er zat.
Redelijk correct verhaal wat hij hield. Maar je zag dat de kruisling die t mede presenteert zich zat te ergeren.

En da's dus de kift. Er zitten in de publieke opinie bovengemiddeld veel mensen die anti-veehouderij zijn.

Oja, ook deze keer ziet Rody het redelijk helder. Dat merkte ik 40 jaar geleden al dat emigranten een veel betere kijk hebben op hun geboorteland. D66 en sommige andere politici waren er als de kippen bij om de boeren te polariseren. Op voorhand, nog voordat er ook maar één slepper op pad was, werden ze al 'dreigboeren' genoemd. Een kreet die minkukel Jetten ooit ingevoerd heeft, u weet wel, die minister die meende dat stikstof zo heette omdat het de natuur verstikt :roll:

Waarom heeft geen enkele belangenbehartiger dit keihard gepareerd met de woorden "de overheid bedreigt ons al decennialang! We zijn door jullie uitgemaakt voor kalverfraudeurs! Voor natuurverpesters!"

Maar da's allemaal geoorloofd blijkbaar...
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 53769
Woonplaats: Zuiden
Beroep: Veelvuldig gebruiker van het Belgisch fietsnetwerk
Interesses: het gezin, al wat groeit en bloeit en Ruimtelijke Ordening

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jvt » za jun 25, 2022 11:21

Zit ook op afstand mee te kijken. Race is gelopen, nog wat aanpassingen hier en daar en gaan de boeren niet tegen houden, hoe hard enkelen ook sputteren. Men vergeet leeftijdsopbouw en mentaliteit. Hele boel 45plus zit wel op zak geld te wachten, sputteren nog wel wat maar als vergoeding goed genoeg is, zijn ze zo klaar om handdoek in de ring te gooien. Heel hun carriere met scheef oog zitten kijken naar boeren zonder opvolger die hun gekregen melkquotum te gelde maakten en met 50 jaar zich bezig hielden met wat jongveeopfok of wat vleesvee, zien er genoeg wel zitten, maar nu nog teveel schuld bij de bank. Hebben vergeten fosfaatquotum te verpatsen wanneer duur, of waren toen net te jong, gaan echt wel instappen nu in een mooie regeling. Idem varkenshouders, meeste zijn er met vorige opkoopregeling ook mooi vanaf gekomen, zien collega's ook. Dan nog de paar fanatieke jongens die willen boeren, zien die zak geld wel zitten om pa eindelijk zover te krijgen dat ze nu wel naar buitenland mogen, want doorfrotten heeft nu toch geen zin, begint pa ook eindelijk in te zien, maar baalt wel beetje want had graag toch zijn 80e naar de boerderij gefietst,beetje hobbyen en met kleinkinderen spelen. Dan heb je de groep die wel een enkele keer gaat demonstreren, maar handen vol heeft thuis dus die gaat echt geen weken op protesttocht. Melk thuis houden mag ie ook niet van de bank want die willen elke maand rente en aflossing zien. Dus uiteindelijk na 6 weken wat gerommel blijft de kleine groep diehards ook thuis want staan daar elke keer alleen, worden het ook beu. En samenvattend..dat weet politiek ook. Dus gaat gewoon door
die belgen zijn zo dom nog niet...
jvt
 
Berichten: 2804
Woonplaats: ardennen
Beroep: crisismanager en melkveehouder
Interesses: koeien, buitenland, gemeentepolitiek, gezinnetje enz

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Hans van Bergen » za jun 25, 2022 14:39

Roderick schreef:En wat heb je nou bereikt?
Gezellig dagje uit en Den Haag gaat gewoon verder. :yes: :?
Heb het al vaker gezegd, maar als jullie niet bereid zijn de kei en kei harde lijn te nemen zijn over een paar jaar maar een paar van jullie over en kunnen we het forum wel opdoeken.
Je leert mensen hoe zij jullie moeten behandelen, en tot nu toe leert men dat NL boeren roepen, boos zijn, dreigen en verder niets doen, dus conclusie Den Haag, boeren kun je makkelijk een hoek in drukken, ze laten het toch gebeuren en praten en polderen nog wat meer terwijl wij langzaam doordrukken.


Precies en dat zie je bij Joost v Tilburg ook als je al lang weg bent uit een land weet je niet meer wat er speelt. Immers de actie was in Stroe en niet in Den Haag. En was een groot succes. En dat gaat ons op den duur de overwinnig brengen. Zeker las je nooit op een actie dag geweest bent of nooit hebt deelgenomen aan een trekker actie is het moeilijk nee onmogelijk een oordeel te vellen. Zo blijkt ook hier wel weer.
Atlantic heeft 110 klauwgezondheid en zijn dochters hebben 35% minder klauwproblemen. Paramount 96 en zijn dochters hebben 7% meer klauwproblemen. Bron Digiklauw :D
Hans van Bergen
 
Berichten: 13212
Woonplaats: Oeffelt
Beroep: veehouder
Interesses: melkveehouderij, 1 specefieke vrouw

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jvt » za jun 25, 2022 22:45

[

Precies en dat zie je bij Joost v Tilburg ook als je al lang weg bent uit een land weet je niet meer wat er speelt. Immers de actie was in Stroe en niet in Den Haag. En was een groot succes. En dat gaat ons op den duur de overwinnig brengen. Zeker las je nooit op een actie dag geweest bent of nooit hebt deelgenomen aan een trekker actie is het moeilijk nee onmogelijk een oordeel te vellen. Zo blijkt ook hier wel weer.[/quote]

Volgende actie zal wel in den Haag zijn toch Hans. Stroe was zo strategisch gekozen dat de helft niet op tijd kon komen als ze er al uberhaupt konden komen en media had het er vooral over dat Politici zogenaamd niet veilig zouden zijn, dat was het hoofdnieuws. Als ik als deeltijd varkensboer ga sta te preken voor groep stalbezetters, is het waarschijnlijk ook niet veilig maar als ik niet gevraagd word ga ik ook niet. Bij gemiddelde nederlander is blijven hangen dat boeren bedreigen en over snelwegen rijden wat ze niet mogen, en o ja, dat ze boos zijn. Protestdag Stroe had als grootste succes dat saamhorigheid sector weer eens getoond was. Je kunt proberen het enthousiasme hoog te houden de volgende traktorritjes ( als het niet den haag ) nog altijd naar TT terrrein is assen gaan, om het gezellig te houden voor de verandering naar pinkpopterrein in landgraag en evt bij mooi weer naar Cadzand bad. Het kleine groepje wat daarna nog echt de barricaden op wil kan nog wel extrremistischer worden, maar RAF IRA en binladen c.s. riepen wel over successen maar weinig tot niks bereikt. Kortom, mits het kabinet niet valt veranderd er niet veel, valt het wel, heb je kans. Maar we spreken elkaar over een tijd wel weer, hoop uit grond van mijn hart dat jij gelijk krijgt en politiek den haag zwicht, maar ben bang dat ik gelijk heb.

PS Heb nog in Wanroij ten tijde van Bukman gereden, was ook leuk maar weinig succes. Had bord op de traktor, netjes met spuitletters ( iets voor fdf om die gratis ter beschikking te stellen voor wat nettere borden :wink: ), met tekst door dit mestbeleid worden boeren straks een zeldzaamheid. Tekst heeft geen copyright dus mag je gratis en voor niks lenen ;voor op bord om aan de valtra te hangen, maak er dan stikstofbeleid van ben je weer helemaal hip :wink:
die belgen zijn zo dom nog niet...
jvt
 
Berichten: 2804
Woonplaats: ardennen
Beroep: crisismanager en melkveehouder
Interesses: koeien, buitenland, gemeentepolitiek, gezinnetje enz

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Hans van Bergen » ma jun 27, 2022 09:31

Precies dat was 30 jaar geleden ik was daar ook bij. Lto demo vanaf leeg parkeer terrein van recreatie ding. In de winter. Vandaar af rondrit door het lege buitengebied. Heel anders dan nu naar vanaf lagere schoolpleintjes keken kleine jongetjes toe en dachten :idea: Dat kunnen wij later beter.En zo geschiede :yes:

Er is overigens al vanalles bereikt :yes: Zo blijven voorop lopers buiten schot oid. Eb sta BBB op 18 zetels. De NL populatie sta grotendeels achter ons. Hopelijk rijdt er geen jongen van 16 appen in de vangrail :? Want kennelijk leren de kids op tractorrijbewijs les dat je wel door mot appe tijden s het rijden (n)
Atlantic heeft 110 klauwgezondheid en zijn dochters hebben 35% minder klauwproblemen. Paramount 96 en zijn dochters hebben 7% meer klauwproblemen. Bron Digiklauw :D
Hans van Bergen
 
Berichten: 13212
Woonplaats: Oeffelt
Beroep: veehouder
Interesses: melkveehouderij, 1 specefieke vrouw

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jvt » ma jun 27, 2022 18:40

Hans van Bergen schreef:Precies dat was 30 jaar geleden ik was daar ook bij. Lto demo vanaf leeg parkeer terrein van recreatie ding. In de winter. Vandaar af rondrit door het lege buitengebied. Heel anders dan nu naar vanaf lagere schoolpleintjes keken kleine jongetjes toe en dachten :idea: Dat kunnen wij later beter.En zo geschiede :yes:

Er is overigens al vanalles bereikt :yes: Zo blijven voorop lopers buiten schot oid. Eb sta BBB op 18 zetels. De NL populatie sta grotendeels achter ons. Hopelijk rijdt er geen jongen van 16 appen in de vangrail :? Want kennelijk leren de kids op tractorrijbewijs les dat je wel door mot appe tijden s het rijden (n)


BBB is geweldig op 18 zetels en zouden er 75 moeten worden. Vind het super wat Caroline met 1 zetel al bereikt heeft, domweg liegen in de kamer over landbouw wordt nu al stuk lastiger voor de linkse groene rakkers. (y) (y)
Maar of die zetels komen omdat iedereen rutte zoveel kotsbeu is, iedereen blij is met fris geluid of doordat er wat trekkers naar stroe gereden zijn is de vraag. En wilders heeft er ook ooit bij peilingen bijna 40 gehad maar het is niet dat de asielzoekerscentra in ter apel, budel enz enz nu over al dicht zijn wegens te weinig aanloop en dat gezinshereniging van dat binnenstromende volk stuk moeilijker is geworden. Vooroplopers met PAS vergunning blijven niet echt buiten schot volgens mij.
Kortom, werk aan de winkel. En met betrekking tot 30 jaar terug, was idd actie van niks maar was alleen om aan te geven dat ik niet enkel toetsenbord held ben maar ook mee gestreden heb met de middelen die er toen waren.
Kortom, hoop op grandioos succes en omkeer beleid, maar zie het nog niet gebeuren
die belgen zijn zo dom nog niet...
jvt
 
Berichten: 2804
Woonplaats: ardennen
Beroep: crisismanager en melkveehouder
Interesses: koeien, buitenland, gemeentepolitiek, gezinnetje enz

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Henk » ma jun 27, 2022 20:36

Vergelijk met Wilders loopt wat mank. Wilders is extreem rechts. Op zijn manier krijg je never nooit een voet tussen de deur.
Ooit was ook Baudet een 'frisse wind' maar die grossiert in domme uitspraken waarmee hij zijn partij compleet buitenspel heeft gezet. Caroline is ook rechts georiënteerd maar kan ook met mensen meebuigen wanneer dat nodig is.
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 53769
Woonplaats: Zuiden
Beroep: Veelvuldig gebruiker van het Belgisch fietsnetwerk
Interesses: het gezin, al wat groeit en bloeit en Ruimtelijke Ordening

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor jvt » ma jun 27, 2022 21:01

Henk schreef:Vergelijk met Wilders loopt wat mank. Wilders is extreem rechts. Op zijn manier krijg je never nooit een voet tussen de deur.
Ooit was ook Baudet een 'frisse wind' maar die grossiert in domme uitspraken waarmee hij zijn partij compleet buitenspel heeft gezet. Caroline is ook rechts georiënteerd maar kan ook met mensen meebuigen wanneer dat nodig is.


Klopt maar d66 drukt niet voor niks zo hard. Willen het geregeld en in wet gekaderd hebben voor nieuwe verkiezingen, of voordat ze de meerderheid in 1e kamer kwijt zijn dit najaar. Pas dan kan BBB een echt werkelijke rol van betekenis gaan voeren, nu nog niet
die belgen zijn zo dom nog niet...
jvt
 
Berichten: 2804
Woonplaats: ardennen
Beroep: crisismanager en melkveehouder
Interesses: koeien, buitenland, gemeentepolitiek, gezinnetje enz

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Henk » di jun 28, 2022 20:47

Nu moeten de provincies hun poot stijf houden. Prov. verkiezingen komen eerder dus laat ze maar es kleur bekennen.
Verstuurd vanaf mijn authentieke Terra SN 1009209 met nostalgietalk
Avatar gebruiker
Henk
 
Berichten: 53769
Woonplaats: Zuiden
Beroep: Veelvuldig gebruiker van het Belgisch fietsnetwerk
Interesses: het gezin, al wat groeit en bloeit en Ruimtelijke Ordening

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor hulsteins » di jun 28, 2022 23:12

bijna 40 jaar geen acties voeren
want goede grond en goed klimaat die ook nog eens beregend wordt met Europese subsidies
en daar bovenop waanzinnige grondprijsstijgingen
maakte dat de NL boer zich veel te goed voelde om waar dan ook tegen in protest te gaan

protesteren was voor de losers

bijna 40 jaar geen acties voeren en
dat zie je nu gelijk terug : alles wat je fout kan doen doen ze fout
dat is mijn mening
hulsteins
 
Berichten: 4745
Woonplaats: chez nous
Beroep: opportunist
Interesses: hooi én stro maar weer

Re: Actualiteiten (deel 5)

Berichtdoor Talis » wo jun 29, 2022 04:33

hulsteins schreef:bijna 40 jaar geen acties voeren
want goede grond en goed klimaat die ook nog eens beregend wordt met Europese subsidies
en daar bovenop waanzinnige grondprijsstijgingen
maakte dat de NL boer zich veel te goed voelde om waar dan ook tegen in protest te gaan

protesteren was voor de losers

bijna 40 jaar geen acties voeren en
dat zie je nu gelijk terug : alles wat je fout kan doen doen ze foutDaar is ie weer hoor.. Onze meestervoorspeller achteraf...
Talis
 
Berichten: 2133

VorigeVolgende

Keer terug naar Community

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 21 gasten